View Single Post
Vechi 17.12.2012, 13:12:36
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Vorbim , dar nu ne intelegem . Iacata de ce nu facem comuniune ci doar ... discutii !
Crestinii adevarati , traitori in duh si adevar , nu sunt niste paria, nu traiesc in izolare ci tot in lumea aceasta fizica, nu sunt clanuri elitiste (precum visarionistii, oastea domnului , fratii ortodocsi), nu sunt specie de protestanti catre ceva anume , catre viata .
Daca mergem la spital sa ne tratam nu luam cu noi si ambalajele d ela medicamente si nu incercam sa le consumam si pe acelea, caci depasim firescul lucrurilor .
Daca imi cumpar masina nu inseamna ca trebuie sa si maninc sau sa dorm in ea fiindca este a mea, deoarece nu mai este normal asa ceva .
S.a.m.d., din lume iau ceea ce nu ma vatama , sau pina cind nu ma vatama, nu imi caut idoli in ea , nu o las sa imparateasca in mine , nu o las sa faca ea ce vrea din mine si cu mine , nu o pun pe ea pe primul loc in viata mea , ci pe Hristos .
Cind ma trezesc dimineata linga sot nu ii spun : Pusi , ce bine am dormit cu tine ! Ci ma ridic din pat si dau slava lui Dumnezeu ca mi-a mai ingaduit inca o zi pe acest pamint ... si apoi pot trece si la minciunele in legatura cu sotul !
Sotia , casa , copii , averea si sanatatea mea sunt bune , toate imi sunt date sa ma folosesc de ele fara a le lasa sa puna stapinire pe mine , fara a le lasa ca prin ele sa ma impotrivesc lui Hristos , sa ma vateme .
Cind lucruile si oamenii tind sa depaseasca firescul lor si sa ma conditioneze mai mult decit le este ingaduit , atunci din bune ele devin vatamatoare , atunci ma stapinesc ele pe mine si nu eu pe ele!
Orice lucru si fiinta au un firesc al lor, o buna rinduiala si o dreapta socoteala . Depasirea acestuia schimba radical situatia .
Nu ma inchin la oameni si la obiecte , la serviciu , la prieteni si nici nu ii las sa imi conditioneze viata dupa bunul lor plac vazind cu ochii mei cum incet-incet renunt la Hristos imbratisindu-le pe acestea .
Si nici nu fac sedinte de psihoterapie sau seri literar-duhovnicesti in care tin sa ma mint pe mine ca nu am ce face, daca traiesc in lume pai trebuie sa fac toate cele ale lumii ca de la Dumnezeu sunt toate .

Aceste lucruri se invata , se exerseaza, se deprind . Nu devi credincios intelegind ca trebuie sa fugi din lume .

Last edited by zaharia_2009; 17.12.2012 at 13:51:01.
Reply With Quote