View Single Post
Vechi 17.12.2012, 01:05:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexa12 Vezi mesajul
Acum am din nou probleme, lipsuri si nu stiu daca voi mai avea parte de acelasi ajutor rapid si nemeritat.
Ca regula generala (desi Dumnzeu aplica mereu solutii individuale cu divina ingeniozitate), a doua oara, in caz de recadere, ajutorul vine mai tarziu. Dar nu va pierdeti speranta: pana la urma vine. Dumnezeu ne lasa sa asteptam ca sa ne indemne la staruinta.

Citat:
In loc sa fiu mai puternica dupa ce L-am vazut pe Dumnezeu lucrand in viata mea ma simt mai slaba pentru ca nu mi-am facut datoria - nu I-am multumit, nu i-am ajutat pe altii, nu mi-am predat viata Lui, nu am facut nimic. Am luat cadoul si mi-am vazut in continuare de viata mea pacatoasa. Ca si cum fiul ratacitor, dupa ce s-ar fi intors si Tatal l-ar fi primit si i-ar fi daruit tot ce avea nevoie, ar fi luat tot si ar fi plecat din nou sa risipeasca.
Sau ca in Luca 11:24

Citat:
Nu am puterea de a o lua de la capat si de a continua indiferent de cum ma simt si prin ce trec - stiu ca si altor oameni le lipseste aceasta;
Nu "si altor oameni", ci tuturor oamenilor le lipseste aceasta.

Citat:
stiu ca toti avem probleme dar cred ca daca am fi suficient de puternici sa punem punct si sa facem o schimbare reala in viata noastra, am putea scapa de manie, frica, depresie, dependente si alte patimi; chiar si de necredinta.
Si puterea asta, de unde sa vina ? Din omul insusi, nu e nicio nadejde. Cu cat e omul mai priceput si mai puternic prin uneltele lui decat animalele, tot atata este diavolul mai puternic decat omul. Fiindca omul are putere omeneasca, dar diavolul are putere ingereasca.

Prin urmare, nimeni nu a reusit vreodata, de unul singur, sa il invinga pe diavol si cetele lui. Cand dusmanul ma ataca folosind forte superioare, eu nu am alta sansa decat in alianta cu cineva de tarie comparabila ori mai mare decat acela. Altfel, ma coi alatura si eu voinicilor carora le putrezesc oasele in fata pesterii balaurului, dupa ce au zis ca il fac praf cu vitejia lor. Despre asta e vorba in mai toate povestile pe care le-am auzit ori citit in copilarie, dar intelesul lor mistic ne era inchis. Harap Alb e prins in robia spanului si i se cer lucruri supraomenesti. Cum sa reuseasca altfel, decat in alianta cu puteri nevazute ?

Dar Dumnezeu ne-a dat aceste puteri nevazute. Sunt Sfintele Taine. Prin urmare, tot ce trebuie sa faceti este sa le folositi, fara a uita ca, pentru a fi spre folos, ele cer, pe langa conditii de validitate, conditiile de dispozitie necesara a sufletului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 17.12.2012 at 01:08:41.
Reply With Quote