View Single Post
Vechi 04.11.2007, 19:28:35
ancah
Guest

Implicit

ory: [i]Traim liber tocmai datorita acestor drepturi,am scapat de inchizitia nemiloasa si total aberanta,tocmai datorita acestor drepturi ale omului,invatam sa ne toleram ca si oameni,fiinte rationale,alungand prejudecatile si ura rasiala si interconfesionala,tocmai acestor drepturi.Eu cred ca mai degraba ne apropiem de adevarata credinta INTELEGAND aceste drepturi,decat afundandu-le in suspiciunea ca ele ar fi de fapt niste arme malefice asupra societatii."

Doar cine nu stie ca judecata apartine lui Dumnezeu, poate afirma cele de mai sus. Ori ory stie de Dumnezeu, dar se contrazice in numele libertatii gresit intelese. Libertatea nu ne este data ca acoperire pentru pacatele noastre, deci cu toata legalitatea din punct de vedere uman, vom da socoteala de respectarea drepturilor omului, in masura in care acestea se opun poruncilor lui Dumnezeu. Atat prejudecatile noastre, precum si ura rasiala sunt roade ale sentimentelor noastre negative.
Daca am respecta legea dragostei, porunca pe care o avem de la Dumnezeu, aceasta ar fi suficienta si nu ne-ar mai trebui alte legi.
Daca intelegem pacatul, atunci intelegem si libertatea, aceasta fiind tocmai opusul pacatului.
Are cineva impresia ca faptele teroristilor sunt agreate de Dumnezeu? Nu. Atata doar ca Dumnezeu cand va judeca faptele unui asemenea individ, va judeca totalitatea pacatelor lui, pe care nici un alt judecator nu le cunoaste. Judecata lui Dumnezeu este drepata, in vreme ce judecata omului nu poate fi drepta din pricina lipsei atocunoasterii.
Chiar sa fie aceasta adevarata credinta, care da acoperire pacatelor, indeparteaza de poruncile lui Dumnezeu si accepta ca buna credinta oricui?
Ory a expus aici parerea multora, nu este o parere individuala.
Sa nu uitam ca somnul constiintei naste monstri. Sa ne tinem deci constiinta treaza!
Reply With Quote