Orice ar spune unii, ramane o tema de mare interes, politica zileleor noastre. Totul e sa intelegem ce se intampla. De aceea continui pentru cei interesati; pe ceilalti ii rog sa se autodirectioneze spre zone mai de interes.

Deci, apelez la Revista 22, pentru a intelege ce rol are UDMR-ul in toata treaba, acum ca e ca si sigur ca Domnul Dr. Victor Ponta va fi Prim Ministru:
"Se pune însă întrebarea: de ce s-a grăbit Ponta atât de mult, ba chiar, pentru a-și susține intrarea în aceste negocieri, a afirmat că are mandatul USL? În fapt, a negocia cu UDMR înseamnă a oferi concesii, dar și posturi guvernamentale – ceea ce ar putea să-i supere pe aliații din USL. Dar și invers: de ce a dorit președintele să apară ca un „binefăcător“ al formațiunii maghiare?
Un singur lucru e limpede: UDMR e curtată deopotrivă de câștigătorii alegerilor, cât și de Traian Băsescu. Iar ofertele vin în mare viteză, înainte chiar de a avea rezultatele definitive ale votului. De ce?
Cel mai simplu este să presupunem că USL, văzând, în urma votului de duminică, 9 decembrie, că nu va avea de una singură o majoritate constituțională, se grăbește să o construiască cu ajutorul UDMR, prevenind din timp orice încercare a președintelui de a contracara. Dar ce ar urma să modifice această majoritate?
Ponta a spus-o mai de mult și ar trebui, de data aceasta, să-l credem:
ar fi vorba despre reducerea prerogativelor Curtii Constitutionale, care să nu mai poată invalida legile și hotărârile parlamentului luate cu peste două treimi din voturi, revenindu-se la situația de dinainte de 2003.
Ar mai putea fi vorba și despre
reducerea prerogativelor președintelui, odată cu intrarea în vigoare a noii
Constitutii. Cât despre
reducerea prerogativelor CCR, aceasta înseamnă, practic:
posibilitatea de a modifica în continuare, oricând, Constitutia, fără nevoia de referendum.
În felul acesta, tot ceea ce USL nu a reușit până acum îi va sta la îndemână:
va putea modifica legea CSM, a Curtii Constitutionale, a DNA, a ANI, a referendumurilor (desființând orice prag de participare); astfel, USL va putea instaura domnia arbitrariului, fiind liberă de orice intruziuni fie ale justiției, fie ale președintelui. În contrapartidă, USL va trebui să înscrie în
Constitutie anumite revendicări ale maghiarilor – ceea ce ar mai atenua, se speră, și anumite critici internaționale."
http://www.revista22.ro/batalia-pent...put-21039.html
Mai clar de atat nu se poate. Oare cine mai garanteaza democratia?