View Single Post
Vechi 04.11.2007, 11:55:56
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Tot vorbim de toleranta pentru pacat asociata cu drepturile omului,dar cred ca ne cam pripim in astfel de judecati,omitand laturile mult mai profunde ale acestor tendinte contemporane.Traim liber tocmai datorita acestor drepturi,am scapat de inchizitia nemiloasa si total aberanta,tocmai datorita acestor drepturi ale omului,invatam sa ne toleram ca si oameni,fiinte rationale,alungand prejudecatile si ura rasiala si interconfesionala,tocmai acestor drepturi.Eu cred ca mai degraba ne apropiem de adevarata credinta INTELEGAND aceste drepturi,decat afundandu-le in suspiciunea ca ele ar fi de fapt niste arme malefice asupra societatii.
In definitiv suntem niste fiinte rationale care ne sprijinim pe discernamant in toate atitudinile noastre,de ce ne-ar fi teama de niste drepturi pe care numai constiinta noastra le poate filtra,si deci ne poate induce in decadere sau innaltare.
Pacatul il intelegem fiecare,ai intelegem natura,nu trebuie decat sa fim intelepti,daca dorim,spre a-l elimina sau a-l intoarce in favoarea nostra,a-l preschimba in motiv de folosinta.Orisum noi,fiintele superiosre ale acestui taram,facem ceea ce vrem,si vrem ceea ce gandim fiecare ca ne caracterizeaza.
Mai bine cu drepturile omului,decat privati de drepturi,si deci de posibilitatea de-a lasa ratiunea proprie sa vorbeasca,devenind astfel robi ale unui sine strain si asuprit.Decat cu inchizitia si obligarea persoanelor spre un crezamant inexistent,fortati de puterile unor regimuri ipocrite si diabolic de crude.Cred ca in felul acesta s-au nescut mai multi atei decat crestini,fiindca omul este in natura lui o fiinta libera,tocmai de aceia are a da raspuns Creeatorului,pentru felul cum si-a gestionat viata si trasaturile acesteia,pentru analiza si alegerile facute.Omul alege credinta,ea nu poate fi impusa,o alege si o infloreste dupa propriile convingeri.
Ma ingrozesc cand ma gandesc la perioada aceasta a inchizitiei,si nu numai,la perioadele pline de prejudecati amestecate cu o imensa ura din partea crestinilor,sau mai degraba a asazisilor crestini.Mi-e sila de o astfel de sintagma,numita de fauritorii sai "religioasa",dezlantuind pe un motiv spiritual,tot animalismul si rautatea din oameni,oamenii captivi intr-o ideologie care de fapt intra intr-o evidenta contradictie cu credinta.Si astazi mai persista astfel de ideologii,prejudecati si ura specific crestina,insa tocmai aceasta pace si libertate dintre oameni,face ca aceste instincte sa mocneasca fara putere de lovire in semeni...fara prea multa putere.
Tocmai datorita acestor drepturi universale ale omului,faptele teroristilor de astazi sunt catalogate ca infractiuni,ascunsi ca si cartitele in vagaunile pamantului,altfel acestia s-ar simti indreptatiti sa distruga pamantul si valoarea omului...a omului distrus de catre om.Iar daca altii inteleg aceste drepturi intr-un mod eronat,este problema lor,si fiecare,intr-un mod individual,are a da raspuns pentru propriile fapte...si lipsa de fapte.
Reply With Quote