View Single Post
Vechi 14.12.2012, 13:32:50
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Si eu am citit Jurnalul convertirii lui Danion Vasile, si mi-a placut foarte mult, poate pentru ca m-am regasit in el.

Din pacate insa, in ultimul timp a trecut intr-o perspectiva mai radicala, ajungand la acea conferinta infama in care a luat partea stilistilor in cel mai ciudat mod cu putinta (atacandu-l pe Parintele Cleopa etc.). Din acest motiv, si intrucat nu am vazut nicio dezmintire efectiva a acelor spuse ale lui, multe din cuvintele sale stau acum sub umbra unor indoieli...
Da! Din pacate asta m-a surprins neplacut si pe mine, desi pana la acea conferinta de la noi din oras, pot spune ca il simpatizam din toata inima. Pana la urma, ca tine cu stilistii, e problema lui si fiecare are propria libertate de a cerceta mai inainte. Eu cel putin, dupa acea conferinta, nu-mi mai gaseam linistea si am cerut binecuvantare de la duhovnic, apoi am plecat la cea mai apropiata manastire unde puteam gasi un staret batran si inteleptit de ani, care sa-mi lamureasca mai pe intelesul meu anumite aspecte ale harului lui Dumnezeu, si daca el tine de acest calendar, sau e doar o alta posibilitate a vrajmasului de a ne dezbina si rataci!
Dar altceva m-a durut cel mai mult la conferinta: vorbea de convertirea lui cu multa mandrie si era imposibil sa nu sesizezi asta. Vorbea despre binecuvantarea pe care a primit-o din partea Parintelui Cleopa, pentru a ramane un timp acolo, sa se roage si sa scape de povara pacatelor trecute, pe cand facea yoga... Dupa care, pe nesimtite, in cateva minute, il punea pe Parintele Cleopa la zid. Aceasta imagine m-a intristat profund. Faptul ca invartea dupa degete 10 bilute pe post de matanii, de care facea mare caz in credinta lui, am luat-o ca pe o inselare banala, la care poate fi supus oricare dintre noi. In final, am incercat sa-l contactez si sa-mi argumenteze doua vorbe: mi s-a parut atat de speriat si lipsit de duh sfant incat am zis ca acea conferinta a fost o pierdere de vreme, iar pentru multi dintre noi sminteala si dezbinare si ca n-ar fi trebuit sa merg!
Fiecare pasare, pe limba ei piere. Ma rog sa-l lumineze Dumnezeu si sa-i dea sansa mantuirii, pe care el s-o valorifice cum poate mai bine! Pana la urma, nimeni nu stie ce-i aduce ziua de maine si daca nu cumva deja rataceste fara de stiinta, prin cine stie ce carari inselatoare!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote