14.12.2012, 12:09:48
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de MariaElena
Parintele Gheorghe Calciu: Cum ar trebui sa fim, ca sa ne numim crestini?
<<Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: „Doamne, iarta-l!” Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: „Cine e el?” Mai degraba zi: „Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine>>.
(Parintele Gheorghe Calciu citat de Parintele Serafim Rose in articolul „Perspectiva ortodoxa asupra lumii” de Parintele Serafim Rose Aparut in „The Orthodox Word”Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982) (Traducerea: Radu Hagiu)
|
Multumim pentru informatii, Doamne ajuta si sa ma iertati daca v-am suparat la randul meu!
|