View Single Post
Vechi 14.12.2012, 11:25:08
MariaElena
Guest

Implicit De ce trebuie sa respectam CRUCEA...

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Aveti dreptate ca nu trebuie sa ne laudam cu milostenia pe care o facem dar.....

Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt.

Daca si faptelor bune ajungem sa le dam conotatii rele, daca privim cu rautate si printr-o oglinda stramba, strambam si ce este facut cu intentii bune.

E si el un om ca noi cu calitati si defecte. Nu trebuie sa il judecam ca nu stiu daca noi suntem mai buni. Eu cred totusi ca e bine ca vorbeste despre Dumnezeu, chiar si la TV, merge la biserica, da bani preotilor, ajuta, si la Athos, a construit case oamenilor la inundatii, a dat bani oamenilor saraci, a inmormantat pe banii lui boschetarii pe care primaria nu vroia sa ii ingroape etc. Care politicieni au mai procedat ca el eu n-am vazut nici unul sa ajute oamenii, sa dea bani la biserici, sa fie credinciosi, ei nu au facut altceva decat sa urmeze propriul interes si sa taie pe salarii etc.
De ce trebuie sa respectam CRUCEA (Doar cateva idei...)

<<Misiunea Mântuitorului a fost tocmai asta, să mântuie lumea prin suferintă. S-a răstignit pentru noi si atunci unghiul a devenit de 360 de grade, desăvârsit. Adică, atunci a fost biruit satana. Mântuitorul era pe Cruce si se văita satana. De aceea Crucea este atât de puternică împotriva duhurilor rele, pentru că se zice: „în numele Tatălui (Care înseamnă toată înăltimea) si al Fiului (toată adâncimea) si al Sfântului Duh (toată lătimea)". Adică se evocă Sfânta Treime. Si s-a constatat că fuge dracul de Cruce!>> (DESPRE SMERENIE - dialog cu Parintele Arsenie Papacioc pe www.sfaturiortodoxe.ro)

<<Mă bucur, iubiti tineri, că pretuiti atât de mult Sfânta Cruce si vreti să ridicati aceste cruci ca
un simbol al orientării voastre în viată si ca o cinstire a memoriei celor care si-au însusit
crucea, primind moartea pentru neamul acesta. Crucea reprezintă pentru noi - pentru crestini,
pentru poporul care îsi face semnul înainte de orice faptă si la toate rugăciunile - suprema
iubire a unuia pentru altul si suprema iubire a fiilor pentru neamul lor.
Crucea însemnează că mergi până la moarte, de bunăvoie, pentru ceilalti. Hristos, prin cruce,
a mers de bunăvoie până la moarte pentru noi, ca să învingă moartea. Numai primind crucea
de bunăvoie, nu silit, ci din iubirea supremă pentru celălalt, numai asa capeti si tu viată
vesnică si te înalti spre desăvârsire, prin unirea cu Hristos, ajutându-i si pe ceilalti să facă
aceasta.
Crucea este semnul iubirii dintre noi si semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi. Ridicând
aceste cruci, manifestati hotărârea de a vă iubi neamul, de a vă iubi unul pe altul, de a lupta
pentru unitatea poporului nostru până la moarte.>>
Cuvânt adresat de părintele Dumitru Stăniloae
tinerilor din ASCOR care au ridicat în 1993 crucile din Piata Universitătii
(Sofian Boghiu, Smerenia si dragostea, insusirile trairii ortodoxe, www.crestinortodox.ro, Carti ortodoxe in format PDF)
Reply With Quote