Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Aveti dreptate ca nu trebuie sa ne laudam cu milostenia pe care o facem dar.....
Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt.
Daca si faptelor bune ajungem sa le dam conotatii rele, daca privim cu rautate si printr-o oglinda stramba, strambam si ce este facut cu intentii bune.
E si el un om ca noi cu calitati si defecte. Nu trebuie sa il judecam ca nu stiu daca noi suntem mai buni. Eu cred totusi ca e bine ca vorbeste despre Dumnezeu, chiar si la TV, merge la biserica, da bani preotilor, ajuta, si la Athos, a construit case oamenilor la inundatii, a dat bani oamenilor saraci, a inmormantat pe banii lui boschetarii pe care primaria nu vroia sa ii ingroape etc. Care politicieni au mai procedat ca el eu n-am vazut nici unul sa ajute oamenii, sa dea bani la biserici, sa fie credinciosi, ei nu au facut altceva decat sa urmeze propriul interes si sa taie pe salarii etc.
|
1. Domnul Gheorghe Becali este un „politician” de Dambovita ca toti ceilalti politicieni romani(de toate culorile si calatori de la un partid la altul, in functie de interesele personale) care de 23 de ani se lupta „pe ciolan”, adica sa cumpere pe nimic si sa vanda pe bani grei tot ce – cu ajutorul lui Dumnezeu – s-a creat in tara asta timp de 45 de ani; ani grei traiti in comunism, poate cel mai perfid si fățarnic sistem din cate au existat. Mai grav este ca, tot de 23 de ani se vand si bogatiile tarii, care sunt fara discutie, ale lui Dumnezeu. Noi doar „ le imprumutam” .
Tocmai de aceea, domnul G.B. nu merita o atentie speciala; dar sloganul dumi-sale, sloganul de campanie” Gheorghe Becali in slujba Crucii” este de neacceptat (pentru mine si poate ca ar trebui sa fie pentru orice om care vrea sa devina crestin si prin fapte nu numai prin botez).
Pai, daca dl.G.B. este „in slujba Crucii”, atunci sfintii, Sf. Siluan Athonitul, Sf. Necarie Taumaturgul, Sf. Nicolae, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Sf. Cuv. Nicodim cel Sfintit de la Tismana, Sf. Cuvioasa Paraschieva si ceilalti ce ar trebui sa spuna despre munca si viata lor? Sfintii Parinti: Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu, Teofil Pârâian, Ilarion Argatu, Gheorghe Calciu, Dumitru Stăniloae, Nicolae Steinhardt si ceilalti s-au batut cu pumnii in piept si si-au atarnat de gat pancarte cu binele pe care l-au facut??
UN OM CU FRICA LUI DUMNEZEU NU-SI FACE DIN CRUCEA LUI HRISTOS, CAMPANIE ELECTORALA.
2. "Doamna, sa fim seriosi daca o luam asa, cine este crestin cu adevarat? Cine este bun, smerit, drept, bland, intelept, rabdator, iertator? D-voastra sunteti? Eu recunosc ca nu sunt."
Nu, nu sunt crestina cu adevarat. Ma straduiesc sa fiu. Un crestin spune la Sfanta Liturghie si la Impartasirea cu Sfintele Taine: Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. Sau <<Vrednic de crezare și de toată primirea este cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume să-i mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu; >> I Timotei 1,15). Ar fi un non-sens sa cred despre mine altceva.
3. Milostenia nu trebuie facuta la vedere. N-am spus-o eu, a spus-o Mantuitorul Iisus Hristos.
<<Luați aminte ca milostenia voastră să nu o faceți în fața oamenilor, ca să vadă ei; altminteri nu veți avea răsplată de la Tatăl vostru Cel din ceruri. Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii prin sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevăr vă grăiesc, își iau plata lor. Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie într'ascuns; și Tatăl tău, Care vede întru ascuns, îți va răsplăti la arătare. >> (Matei 6, 1-4)
DECI: binele pecare-l faci sa nu fie un mijloc de promovare a unei imagini bune despre tine.
4. Un om care se vrea crestin nu afiseaza opulenta, este cumpatat, are masura si decenta in tot ce face, bun simt, respect si iubire de oameni. Nu aduna averi, bogatii. <<Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură; ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia și nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură; că unde-ți este comoara, acolo-ți va fi și inima!>>(Matei 6,19-21)