14.12.2012, 08:39:20
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de MihaiG
DAR, făcând legătura cu celălalt thread, pe care l-am deschis;
Dacă, oricine, indiferent de câte rafturi de bibliotecă, fie ele și o mie, indiferent de câte diplome, fie ele și o sută, indiferent de câte rozarii, fie ele și un milion sau un miliard; dacă, repet, oricine, va pretinde, sau susține, că tatăl, mama, fiul, sau soția mea (care sunt, respectiv - catolic nepracticant, ortodox nepracticant, ortodox nepracticant și ortodoxă nepracticantă), merită, dacă ar fi să moară mâine, pedeapsa cu chinurile veșnice ale Iadului - atunci pe acel oricine mă simt îndrepățit să îl scuip în gură.
|
Spunem ca Dumnezeu este iubire, iar atunci criteriul judecatii Sale va fi practicarea sau nepracticarea iubirii de oameni. Cred ca Dumnezeu are mai mare incredere in om, decat are omul in Dumnezeu sau omul in alti oameni pe care-i si vede damnati. Ochiul necurat vede rautatile din jur, ochiul curat cauta o raza a fetei lui Hristos in om. Daca un om are "ceva" bun in el, n-are cum sa ajunga in “chinurile vesnice”, in intuneric, din moment ce “lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a cuprins-o”.
|