Concret va zic ca eu am o verisoara de 16 ani, care este foarte atasata de mine. Imi povesteste absolut orice, iar mamei ei nimic. In urma cu cateva luni, avea un iubit si mi-a zis ca s-a gandit sa se culce cu el. Si el ii propusese asta. M-a intrebat ce parere am, adaugandu-mi ca maica-sa ii spune sa se marite virgina ca asa e bine, dar ca ea nu da doi bani pe parerea maica-sii si nici n-o intereseaza principiile crestine. I-am expus foarte franc toate situatiile din postarea anterioara mult mai deschis si mai detaliat. Plus ca i-am spus ca un baiat cu bun simt n-ar trebui sa o preseze de pe acum cu treaba asta (erau impreuna de vreo 3 luni). M-a ascultat cu atentie si a aprobat ceea ce i-am spus.
Dupa cateva zile mi-a zis ca s-a gandit si ca am dreptate, ca nu este pregatita inca, sa-si inceapa viata sexuala. In timp a realizat ca flacaul nu era chiar un print fermecat si s-au despartit, multumindu-mi pentru sfaturi.
Chiar credeti ca daca ii citeam din Biblie ar fi inteles ceva? Eu chiar i-am expus realitatea, adevarul, nimic ascuns, nimic idealizat. Fata a inteles mesajul transmis si l-a insusit. Nu a facut asta pentru ca i-am spus eu sau pentru ca sunt vara-sa mai mare, ci pentru ca s-a convins singura ca am dreptate.
E bine sa fi deschis la minte cu adolescentii si sa vorbesti sincer cu ei despre orice subiect. Sper sa raman la fel si ca mama (cand voi ajunge).
|