View Single Post
Vechi 13.12.2012, 22:15:05
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
In multe locuri. Iau un singur exemplu, la intamplare: Matei 18 cu 8: "(...)decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic."
Care este termenul grecesc pe care îl traduceți în română prin "veșnic" ?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnule, poate ca indraznesc prea mult. Dar, la urma urmei, daca nu eu, atunci cine sa o faca?
De cate ori aveti o dificultate de credinta, vorbiti cu unul dintre aceia care au primit de la Dumnezeu ministerul de a ne fi calauze. In vederea acestui lucru, trebuie mai intai sa va asezati sufletul intr-o dispozitie necesara, adica sa acceptati ca sunteti primitor. Sa acceptati ideea ca exista oameni care stiu nu de zece ori, ci de o suta de ori mai mult despre Dumnezeu si despre ultimele realitati decat noi.
Domnule, poate îndrăznesc prea mult; dar, ceea ce-mi propuneți dumneavoastră este să caut, la întrebările mele, răspuns de la aceia despre care știu deja ce răspuns îmi vor da.

Ori, dacă eu îmi pun aceste întrebări, în calitate de catolic, o fac tocmai pentru că pun la îndoială autoritata acelora de a da răspunsuri.

În termeni mai simpli, populari: "Eu nu sunt sigur că ceea ce spune popa e adevărat" - "păi, dacă ai nelămuriri, du-te și întreabă-l pe popa". Mi se pare mie sau, aici undeva, este o fractură în logică ?
Reply With Quote