Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 13.12.2012, 13:09:16
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
(...) In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. (...)
De cand ne-ortodocsii sunt anti-romani sau nu sunt considerati romani?

Nu cumva aplici: "Niciun scotian adevarat" (Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Niciun_..._adev%C4%83rat )

In context mai larg tu consideri ca multi din Transilvania ce sunt catolici sau evanghelici nu sunt romani? Ai un criteriu pentru a demonstra asta?

Nu de alta, ca in experienta mea cu romanii din Spania, pot sa zic ca am cunoscut o familie ortodoxa ce mai mult cauta sa fure, cam toti ortodocsii ce ii cunosc au fumat marijuana, macar sa incerce, cu exceptia notabila a unui preot (ce nu l-am intrebat daca a fumat, dar presupun ca nu a facut-o). Iar la fiecare 2 biserici ortodocse romane stiu o biserica protestanta (cred ca e 1.5 biserici ortodoxe la una protestanta, dar intradevar nu-s foarte informat de toate bisericile ortodoxe, nefiind practicant).

Oare ortodocsii in Spania trebuie sa fie relationati cu a fuma marijuana? Ori un agnostic ce il cunosc si imi este foarte bun prieten, ce nu fumeaza e o dovada in plus ca doar ortodocsii fumeaza "iarba"? Nu de alta ca acel agnostic e mult mai nationalist/roman decat sunt. E un membru notabil al unei organizatii a romanilor din Spania si el m-a invitat explicit la cateva intalniri ale lor.

Legat de date mai serioase, sunt 5% protestanti (mai multi decat catolici!): http://www.monitorulsv.ro/Actualitat...1-fara-religie

Oare toti dintre ei, respectiv toti catolicii sunt anti-romani? Iar ortodocsii ce ne reprezinta, indiferent de defectele lor - "dar de, ei sunt ortodocsi!" - sunt adevaratii romani? A fi roman nu inseamna ca sa fii de nationalitate romana, si sa vorbesti romana, si sa ai familia ce vorbeste romana?

Oare catolicii ce in cunosc din Spania, ce sunt oameni foarte decenti, nu-s romani?