Citat:
În prealabil postat de ireal
??? post? numai mancarea, stiam ca postul inseamna in primul rand curatire a sufletului!?
ce rost are sa mananci in loc de o bucata mica de carne o cratita de cartofi la 12 noapte si in sinea ta sa inebunesti toata ziua, sa fii posac, sa fii nervos. Am incercat si asa ajung! Dumnezeu sa ma ierte, eu nu vad logica acestui post!!! N-am auzit pe Iisus spunand ca vai mancarea!!! Nu mancati ca nu ajungeti in rai!!!
|
Postul nu se refera exclusiv la mancarea cea de toate zilele. Postul este infranarea noastra de la cele cotidiene, lumesti in general, curatirea trupeasca si sufleteasca. Un trup imbuibat va deveni un trup bolnav, un trup bolnav, slabeste sufleul. Postul este bine venit trupului plin de toxine si grasimi daunatoare. Ne abtinem de la carne, lapte, oua si altele, dar ne abtinem si de la alte deprinderi daunatoare , bautura, tigara, rasul dracesc, vorbaria inutila ( clevetirea), devenim si invatam sa devenim mai smeriti, preocupati de cele spre pocainta, ne intarim in mai multa rugaciune, ne detasam de cele materiale. Toate acestea fac parte dintr o zi de post corect tinuta , o zi in care invatam ca putem fi altfel decat niste simpli consumatori si robi celor materiale, trecatoare, invatm sa ne intaltam mintea si sufletul spre dragostea de Dumnezeu.