Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Bine, nu sunt prunci. Dar ce sunt? Îi doare, sau nu simt nimic atunci când sunt avortați? Vor să trăiască, vor să moară sau le e indiferent ce li se întâmplă?
Ați văzut filmele acelea care arată prin ce trece fătul atunci când este tras afară? Ați văzut disperarea cu care încercau să scape, să strige după ajutor? Către cine strigau, oare?
Biserica constată că în lume păcatul s-a înmulțit; trăim înconjurați în păcate din afara și din lăuntrul nostru. Nu e rea Biserica pentru că ne arată asta; e vrea să ne scoată. Totuși, ultimele (cele cu bold) nu cred că le socotește cineva păcate.
Credeți că noi suntem chemați să-i ajutăm?
Ce au de făcut dacă vor să aibă sufletul curat nu e greu de înțeles: Dacă nu vrei copii, nu-i faci. Dacă doar te prefaci că faci copii, atunci trăiești bolnav sufletește și nu vrei să te vindeci.
Iar dacă vrea și nu poate, aici numai Dumnezeu poate ajuta. Cât au așteptat Avraam și Sara? Sau Ioachim și Ana?
Însă pentru cei care nu pot, soluția adopției îmi pare foarte bună. Dar să nu deschidem din nou cutia Pandorei. Știu că nu e tocmai ușor.
Dar cred că energia aceea pe care fiecare se simte chemat să o dăruiască copiilor poate fi dăruită prin orice facere de bine. Cred că mai sunt încă mulți care au nevoie de ea; iar dacă nu acolo unde locuiești, atunci în altă parte, cu siguranță.
|
Ba da, aici pe forum am vazut multa lume care socoteste totul un pacat, inclusiv ceea ce este bolduit.
Cat au asteptat cei din Biblie pana ce Dumnezeu le-a dat copii stim. Problema este ca la noi si asta este rau. Cat lume nu arata cu degetul sau te condamna daca ai facut un copil la varsta mai inaintata. Si pe urma mai e o problema. Daca ii facem tarziu raman de mici orfani...
Da, cred ca suntem chemati toti sa ajutam. Ca vad ca avem sentimente care ne pun sa militam pe forumuri sau pe strazi contra si contra si pentru.
Energia aia ar trebui folosita pentru a face ceva concret.
N-am inteles fraza cu "daca te prefaci ca faci copii..." La cine se refera?
Si da, daca nu vrei sa faci copii nu-i faci. De acord.
Dar asta inseamna fie abstinenta - si zice lumea ca e pacat sa nu lasi sa vina copiii dati de Dumnezeu sau contraceptie si asta e tot pacat.
Si atunci? Si e vorba aici si de cei casatoriti.
Cate discutii nu au fost/sunt pe forum pe aceste teme?
Da, biserica ne arata ce este rau si ne invata sa nu facem asta, dar nu exista alternativele.
Biserica iti spune sa nu faci aia si aia ca este pacat, dar nu-ti da ajutor concret in situatia in care te afli.
Acum au inceput sa apara preoti si monahi care se ocupa de copii orfani, de tineri care sunt pe cale sa faca avorturi si etc. Dar asta este inca foarte putin.
Se poate implica in mai multe lucruri.