View Single Post
Vechi 11.12.2012, 08:30:38
MariaElena
Guest

Implicit Referendum= dorinta POPORULUI?!

Sa vorbind despre Referendum (ce vrea poporul):
I.
Demiterea presedintelui Traian Basescu, sesiunea 29 iulie 2012:
Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunțat împotrivă.
USL a batut moneda serioasa pe cele 7, 4 (parca) milioane de voturi care, parca ar fi validat USL-ul, parca ar fi fost voturi PRO USL, parca n- ar fi fost voturi impotriva lui Traian Basescu. Unde sunt acum acele 7,4 mil de voturi? USL a luat doar 4, 6 – 4,7 milioane de voturi( la actualele alegeri).
II.
Referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. A fost un referendum pentru trecerea de la actualul Parlament bicameral (cu aproximativ 137 de senatori și 334 deputați) la un Parlament unicameral (cu cel mult 300).

Referendumul a avut loc în România, la 22 noiembrie 2009, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pentru a fi validat, era nevoie de prezența la urne a 50%+1 din numărul de alegători. Prezenta a fost de 50,16%, deci referendumul a fost valid; 77,78% dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral. Si ce daca am votat? Toti politicienii (aproape) au uitat? Ce mai contam noi? Noi TREBUIE doar sa votam! Si daca se poate, asa cum vor cei multi, ai momentului...
Cum va fi acum? Pai, va fi mult mai bine, dar putin mai inghesuit: parlament bicameral cu aproximativ 550 de parlamentari; asta insemnand aproximativ 77 milioane de EUR cheltuieli fata de 66 milioane de EUR, cheltuieli in prezent. Pai, de unde bani pentru pensii, pentru angajatii statului, pentru sanatate, pentru invatamant, cultura etc. Sa se streseze parlamentarii din lipsa de resurse?! Dar, nu si nu, zicea mai devreme la radio domnul prim ministru Victor Ponta, ca NU, cheltuielile nu vor fi mai mari. GATA cu risipa!
DECI: Ce-am avut si ce-am pierdut si ce-am castigat??? Propun sa facem o cheta, donatie etc.: sa aiba doamnele/domnii parlamentari scaune: vreo 50 de bucati, sa poata sa stea bine, comod si sa doarma.... „Somnul ratiunii naste”.... Fericirea nationala.

Am primit un e-mail pe 29 noiembrie 2012, care spunea cam asa:
Romania (circa 20 milioane de locuitori)
Parlamentul:
137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori
332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori
469 parlamentari in total
SUA (circa 300 milioane de locuitori)
Parlamentul:
100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori
435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori
535 parlamentari - total
Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea:
1.875 senatori
4.286 deputati