Comparativ cu restul cetățenilor din UE nu poți sa nu remarci candoare cu care bietii si idealistii romani,printre care cu onor si disperare mă număr si eu,analizează jocul politic,neintelegand aproape nimic, dupa 23 de ani de meditatie mioritica,si făcând propuneri care nu se vor concretizat niciodată.Politica are mai multe coordonate dar doua sunt necesare mereu:sa fii pragmatic si sa sesizezi cele mai bune oportunitati intr-un context la un anumit moment.PS:urasc Miorita din toți ficatii,cu toata mentalitatea ei defetista si balcanica,restul sunt ifose filosofice de natie buna de pus capra,iar eu nu mă simt asa.Un cioban normal la scafarlie ii batea pe aia-n cuie si le lua oile ca avertisment pt alți amatori de jaf si crima.Ps:Romania nu își hotărârea singura soarta,niciodată nu a putut asta,este o utopie patriotarda goală pt copii, marile imperii pot asa ceva.Șansa României este sa-si joace bine cărțile atunci cand trebuie.Lumea,dragii mei conationali visatori,este impartita in lei si catei,in învingători si invinsi,in cei ce fac regulile si cei care sunt subiectul regulilor.Leii nu sunt subiect de reguli doar cateii.Dar fie si in calitate de catei putem sa avem abilitatea de a fi in tabăra învingătoare,sa joci cu invinsii este viol politic in grup.
Eu îmi doresc o Românie pragmatica si abila,inteligenta si care știe cand si cum sa-si joace șansa.In rest noapte buna Romania,oriunde te-ai afla,cine vrea alta lume sa nu uite ca Hristos a spus ca Imparatia Lui nu este din lumea asta.Prin urmare concluzia:am înțeles ca undeva prin Orient exista o inscriptie intr-o moschee care spune asa:,,Isus,pacea fie mereu asupra Lui, a spus:lumea aceasta este ca o punte,treceti prin ea dar nu ramaneti in ea''.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.12.2012 at 00:27:58.
|