Eu nu inteleg si nu am inteles niciodata cum oamenii pot fi atat de usor manipulati:
1. Nu exista nimeni in Romania care sa ne duca spre Rusia. Comunismul nu se va intoarce niciodata in Romania. Nu in forma lui ceausista cel putin. In plus, Rusia nu e comunista.
2. "Romania trebuie sa se indrepte prea UE". Ce ne-a adus noua bun UE? Ok, poate nu ne-a adus nici multe lucruri rele (nu multe resimtite de pupulatie, contrar parerii unora), dar de ce sa avem ca tina UE? Si pana la urma suntem in UE, asa ca unde sa ne mai ducem?
3. De ce sa ne indreptam prea SUA? Spre NATO? Acum pe bune, de ce spre NATO? Ptr naivi, stati linistiti, nu ne atat Rusia. Si daca ne-ar ataca, pana vin aliatii.... Si spre SUA, de ce? Ce avantaje am avea? Macar cu UE, am putea avea niste avantaje comerciale, dar cu SUA?
4. De ce sa nu ne indreptam spre Rusia? Acolo e o potentiala piata cu care candva avea o relatie buna. De ce sa nu reluam niste relatii posibil avantajoase.
5. De ce sa nu ne indreptam spre China? Oameni buni, toate tarile care sunt conduse spre oameni intregi la mine se "indreapta" spre China. Na, vorba aia " Dumnezeu a facut lumea si restul e <<Made in China>>".
6. Cum sa crezi ca "regimul Basescu" a fost o dictatura? A existat libertate de exprimare? Se scria si se spunea de naspa de Basescu? Da. Atunci? Au existat in unele pozitii oameni anti-Basescu? Da. Atunci?
7. Cum sa te "vrajeasca" Antonescu? Oameni buni acesta persoana nu e capabila de nimic. Ce abilitati are? Ce a condus? De unde ar fi dobandit abilitatile de conducere? Ce a facut in parlament? Ce legi a propus? De ce a lipsit atat din parlament? Are cunostinte economice (nu ca prerogativele presedintelui ar solicita asa ceva, dar in Romania se asteapta ceva de genul)? Are cunostinte de limbi straine? Si-a tinut cuvantul? A fost consecvent?
8. Punctul asta e diferit. Daca USL-ul tot are majoritatea de ce mai negociaza cu UDMR-ul? De ce astia trebuie sa fie tot timpul la conducere? De ce au atatea drepturi? Si de ce nu au acelesi drepturi ca toate minoritatile?