Citat:
În prealabil postat de ioanna
Din aceeasi predica:
Dar nu e ciudat, când vedem o bătaie în piață, să ne ducem acolo și să împăcăm pe cei ce se bat: (dar ce vorbesc de bătaie? dacă am vedea că a căzut un măgar, toți punem mâna și deopotrivă ne grăbim să-l ridicăm în picioare), iar de frații, cari pier să nu avem nici o grijă? Măgarul e hulitorul, care neputând duce povara mâniei sale, s’a poticnit; du-te, ridică-l cu vorba, cu fapta, cu blândețea, cu strășnicia; să fie leacul felurit. Și dacă în astfel vom orândui ale noastre, și ne vom îndeletnici cu îndreptarea semenilor noștri, în curând, când se vor fi învățat și ei să primească dojenile noastre, le vom fi plăcuți și ne vor simți lipsa, și ceea ce e mai presus de toate, ne vom înfrupta din bunurile puse la păstrare, de care deie Domnul să avem cu toții parte, prin harul și bunătatea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care și cu care se cuvine Tatălui și Duhului Sfânt slavă, putere și mărire, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.https://saccsiv.wordpress.com/2012/0...ra/#more-15469
|
Multumim Ioana, pentru referinta la predica Sfantului Ioan Gura de Aur.
Chiar daca Sfantul Nicolae "i-a scapat o palma lui Arie" totusi acest lucru nu a "validat" folosirea violentei fizice in cadrul Sfintelor Sinoade.
Multi Sfinti au preferat martiriul dacat sa se impuna prin violenta fizica... Sfantul Maxim Marturisitorul este doar un exemplu...
Hristos Iisus insusi ii spune Sfantului Petru care taiase urechea lui Malhus: "Petre baga sabia ta in teaca, sau nu stii ca EU pot cere Tatalui Meu 12 legiuni de ingeri" daca as dori ciomageala...
Doamne ajuta.