View Single Post
Vechi 07.12.2012, 11:37:45
MariaElena
Guest

Implicit

<<Citat: postat de Mosh – Neagu
"Unde mi-ati gasit securea?" "Pai nu, ca-i a mea! Am venit cu ea de-acasa!" Am fost stupefiat. Imi era rusine mie de rusinea care-ar fi trebuit sa-i fie lui. Si se pretindea un om respectabil, fost lucrator la gara, acum pensionat. Priveam la secure si stiam sigur ca-i a mea, fiindca ii cunosteam toate detaliile, dar nu am putut spune nimic. Mi-am zis ca-i o alta incercare pentru acest post. Mi-am amintit: "Pe cel ce-ti vrea haina, da-i si camasa!" M-am indepartat, incurcat, mergand sa dau cateva indicatii tractoristului, iar in sufletul meu ma rugam: "Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face, si nu-l pedepsi pentru fapta lui! Sunt sigur ca Tu gasesti o cale sa-mi acoperi si mie nevoile, atunci cand Ti le cer!"
Cand a plecat, dupa ce am mai vorbit vreun sfert de ora, m-am mai uitat odata lung la secure, parca sa ma conving mai bine, desi nu mai era cazul!... Unii oameni au un tupeu ca L-ar ridica si pe Mantuitor de pe Scaunul Judecatii, ca sa se aseze ei!...
Poate credeti ca exagerez, dar as vrea sa ma credeti: suntem in post si nu-mi permit sa inventez astfel de povesti. Pur si simplu am preferat sa ma creada prost, decat sa imi tulbur pacea din suflet. Si sunt incredintat ca am procedat corect!>>

Ati procedat crestineste. Ca un om cu iubire de Dumnezeu si de aproape. E mare lucru sa te poti inalta peste Eu-l care-ti dicteaza altceva. Cu siguranta Dumnezeu va gasi o cale sa va inlocuiasca obiectul furat. Ma bucur pentru dumneavoastra ca ati putut sa fiti asa. Dumnezeu sa va ajute!

In privinta judecatii aproapelui...cei mai multi dintre noi, atunci cand ne judecam semenii, I-L ridicam pe Mantuitorul Iisus Hristos din Scaunul Judecatii si ne asezam noi. Eu am facut de multe ori pacatul judecatii aproapelui. Si nu neaparat din mandrie. M-am judecat pe mine foarte aspru si mi s-a parut firesc sa aplic aceeasi metoda si celorlalti. Prima data cand mi-am dat seama de greseala uriasa si de pacatul pe care-l fac a fost cand am citit undeva (nu mai stiu unde) ca atunci cand ne judecam aproapele, ne substituim Lui Dumnezeu. Dar, spre deosebire de noi, Dumnezeu are si puterea si dreptul de a ierta pacatele. Noi doar judecam. Si parca I-am spune lui Dumnezeu: Doamne, omul asta nu e asa cum crezi Tu. Uite, ei stiu: e asa , si asa si....Eu stiu Doamne, Tu nu stii.

<<Nu judecați, ca să nu fiți judecați ; (Matei 7,1)
căci cu judecata cu care judecați, cu aceea veți fi judecați; și cu măsura cu care măsurați, cu aceea vi se va măsura. (Matei 7,2)

[Nu-i judecați pe semeni, ca să nu fiți judecați de Dumnezeu. Omul e înclinat să evalueze excesiv faptele altora și să le condamne cu ușurință, absolvindu-se pe sine. O judecată dreaptă nu e posibilă fără a cunoaște toate datele problemei; Dumnezeu este singurul judecător real, El fiind singurul care cunoaște și datele lăuntrice ale ființei omenești.
(Explicatie data de parintele Bartolomeu Anania)]
Luca 6,37 Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și vi se va ierta
Romani 2,1: Pentru aceea, o, omule, oricine-ai fi tu, cel care judeci, ești fără cuvânt de apărare: fiindcă în ceea ce pe altul îl judeci, pe tine însuți te osândești, căci aceleași lucruri le faci și tu, cel care judeci.

Iacob 4,11: Nu vă vorbiți de rău unul pe altul , fraților! Cel care-l vorbește de rău pe un frate, sau îl judecă pe fratele său, acela vorbește de rău legea și judecă legea; dar dacă judeci legea, nu ești împlinitor al legii, ci judecătorul ei.>>

(Sfanta Scriptura: Versiunea Anania, site-ul Manastirii Dervent: www. dervent.ro )

Last edited by MariaElena; 07.12.2012 at 11:41:01.
Reply With Quote