Citat:
În prealabil postat de evika_evita
Am o nelamurire: a tine Post inseamna a manca de post toata ziua, respectiv de la ora 0.00 la orele 24.00 sau pana apune soarele?
|
domnule, pentru mine insemna asha cum ne-a batut dannsan ca a zis ca nu se mananca nimic, ca bine ne-a invatzat, shi asha am intzeles apoi shi eu ca
in ziua de post n-ai voie nimic sa gandeshti, nimic sa traieshti, nimic sa mananci, nici pita de maine shi nici apa de azi, shi nici aer sa inhalezi shi nici sa respiri... ca duhul creshtinului este rugaciunea fiindca aia a suflat Domnul peste oameni... shi in prezentza Domnului sau cand citeshti ale sale trebuie sa lashi totul shi cu nimic sa nu-l amesteci... shi abea atunci se poate spune ca ai postit, dar o zi de post incepe de seara de cand te pui in pata shi trece toata ziua de post de a doua zi sfarshindu-se dupa rasaritul soarelui, cand este deja pe cer... deci o zi de post este in jur de 30 de ore...
dar sigur ca da, Domnul nu cere fanatism shi posturi aspre shi grele, ca asha ne marturiseshte Parintele Papacioc, ci mai mult o prezentza a noastra cu Domnul, adica sa avem trairea permanent la Hristos...
deci nu trebuie sa depashim masura ca este de la draci cum spune sfantul monah Pimen, shi astfel daca observam ca nu reushim shi avem boli sau probleme, atunci sa ne ingaduim sa mai gustam din bucatele ingaduite pentru zilele de post... ca nu este pentru a ne demonstra mushchii ci pentru a dobandi gandul smerit shi ascultator de Dumnezeu, care se bucura de prezentza aproapelui vazand in el pe Hristos pe care il cerceteaza cu Drafoste curata... f de la plecarea capului...
au asha ash dori sa incerc sa fac, dar imi este cu neputintza din princina delasarii sau a naravurilor mele multiple carora ar vrea mereu sa le cant in struna, ca sa se poata ele lauda apoi inaintea oamenilor...