Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Iti dau un exemplu! Eram o data la biserica iar preotul vorbea despre rugaciunea inimii si isihasm. Ca sa nu ma plictisesc, m-am pus pe jos in biserica si am inceput sa notez ce spune preotul (imagineaza-ti un ciudat intr-o pozitie turceasca cand toti stau in picioare!). Eu notam ce spune el! Nu aveam nici o treaba! In timp ce vorbea despre rugaciunea inimii mi-am dat seama ca in felul asta pot fi focalizate gadurile. Evident am testat acasa aceasta rugaciune si a functionat.
|
Am ezitat mult timp, daca sa intervin sau nu. Din dorinta de a nu aduce sminteala si altora, am ales sa postez, totusi.
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt vreun experimentat intr-ale rugaciunii inimii, dar nici nu vreau sa se profite de faptul ca aproape nimeni de pe forum (cel putin din cate cunoastem) NU a experimentat aceasta rugaciune, si ca atare nu poate avea o idee reala cum stau lucrurile de fapt. Omule, dorinta noastra, a oricarui mirean simplu, este sa nu ne servesti gogosi despre Harul lui Dumnezeu. Ce vrei sa insinuezi ca ai testat acasa si... ti-a reusit? Rugaciunea inimii? Iar noi, trebuie sa te si credem, nu-i asa?
In fond, personal sunt indiferent la astfel de teorii, dar ma gandesc ca nu cumva cineva mai putin deprins cu biserica si Harul lui Dumnezeu sa nu ia de bun "balariile" tale, si sa alunece iremediabil in prapastia inselarii! Daca tu ai ales aceasta cale, fie
tie dupa voia ta, dar vreau ca toata lumea sa stie ca asa ceva NU ESTE POSIBIL decat in inselare. Iar ceea ce simti in inselare, nu se compara cu adevarata traire din Rugaciunea Inimii!