View Single Post
Vechi 02.12.2012, 12:59:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce imagine isi face un necredincios sau un neortodox, când citeste toate aceste bazaconii? mă enervează a BO nu stabilește o doctrina în acest sens. poate e nevoie de un sinod. BO nu are o poziție oficială față de geocentrism, de exemplu.
Unii folosesc teoria geocentrica si cea a pamantului nou ca pretext pentru lipsa lor de credinta, dandu-le confortul psihologic ca au dreptate, in timp ce cei care cred bat campii, insa acestea nu pot fi folosite drept scuze pentru indepartarea omului de Dumnezeu, scuze pentru lipsa credintei, pentru incetarea dialogului propriu cu necredinta, care trebuie sa existe permanent, in ciuda oricaror ipoteze, teorii stiintifice si pseudo-stiintifice care se vehiculeaza. Chiar si pe acest topic un user spunea ca din cauza geocentrismului si a altor teorii, care-i provoaca dezgust, este ateu. Eu ma intreb: ce legatura are credinta cu o teorie stiintifica? BO s-a exprimat in privinta cosmogoniei, punctul de vedere dogmatic fiind cel enuntat in prima propozitie a Crezului. Geocentrismul intra in sfera stiintei, nu a religiei.

Last edited by ioanna; 02.12.2012 at 13:03:20.
Reply With Quote