Citat:
În prealabil postat de AlinB
Eu n-as da crezare unor astfel de intamplari fata de care poate exista o justificata suspiciune daca au decurs ca atare sau nu.
Frenologia este fara doar si poate ridicola si asa cum s-a spus, caracterul omului poate fi tradat mai degraba prin vorba si purtare.
Iar oamenii, regretabil, de multe ori, confunda infatisarea fizica cu cea sufleteasca, conditionati fiind de educatia sociala pe care au primit-o, de cele mai multe ori subconstient.
|
Daca zilnic omul citeste ziare gen EVZ care publica articole tip "Gaina care naste pui vii", atunci ii e greu sa dea crezare pana si Scripturii.
Nu cred ca tu esti mai suspicios ca mine, dar eu n-am gasit niciun motiv sa ma indoiesc pentru ca FZG a dovedit(cand trebuia) ca are dreptate; nu stiu ce argumente aduce in teorie, dar fiind pus la o singura incercare de catre tarul Rusiei(care nu cred ca a conditionat raspunsul de craniu sau fizionomie) el a raspuns corect; altfel spus, un examen reusit, o sansa=o reusita.
Stii ce procent inseamna asta? 100%. Nu e inventia lui, e o descoperire, poate e o revelatie.
Orice ai spune, exista(dpmdv) o relatie stransa intre infatisarea fizica si cea sufleteasca.
Tu spui ca Frenologia e ridicola, iar eu iti reamintesc ca multi strigau de fata cu Hristos: "Baraba, Baraba!"
P.S. Poate ca FZG ar fi dat acelasi raspuns si daca tarul chema pe toti boierii lui cei adevarati.