View Single Post
Vechi 01.12.2012, 17:01:34
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Aveti dreptate, si eu cunosc foarte multe persoane care resping religia din cauza atitudinii anti-stiinta. Eu insumi ma consider ateu in buna parte din acest motiv.
Daca religia ar fi precum o prezinta Eugen7, chiar si eu as ajunge sa-mi pun anumite intrebari, dar idei precum geocentrismul sau Pamantul vechi de 6000 de ani nu-mi pot provoca decat dezgust.
Multumesc pentru onestitate si apreciere dnule FlaviusM.
(Precizez ca pregatirea personala din ambele domenii: stiinta si teologie ortodoxa ma ajuta sa inteleg obiectiv problematica motivationala spirituala a societatii contemporane.
Seductia mirajului tehnologic ce in mod subtil si tendetios induce idolatrizarea stiintei, incearca sa faca desuet orice demers metafizic, asa cum am precizat anterior.)

Astazi paote mai mult decat oricand in istoria omenirii oamenii au ajuns sa se intrebe aproape in exclusivitate doar CUM functioneaza universul... ingnorand aproape total intrebarea DE CE?

Consider relevata urmatoarea analogie:
Un tanar contemporan sedus de idolatrizarea stiintei (ca poate raspunde la toate intrebarile... inclusiv cele existentiale) sta buimac in fata ultimului tip de automobil Audi a8 si in loc sa il foloseasca isi pierde vremea intelegand cum functioneaza fiecare componenta (inclusiv cele electronice :D )... iar un tanar care intelece DE CE exista universul (inclusiv antroplogia hritocentrica) se folosete adecvat de autoturism in activitatea sa ce vizeaza cunoasterea Adevarului, dobandirea harului Duhului Sfant...

Doresc sa metionez ca nu sunt singur in acest demers impotriva ignorantei teologice, stiintifice, filozofice... ci sunt multi useri valorosi inclusiv pe acest forum.

Consider ca pseudo-stiinta trebuie combatuta cu succes inclusiv in mediile teologice. Creationismul pseudo-stiintific este ridicol, ilar si iritant... nu doar pentru comunitatea stiintifica ci inclsuiv pentru un numar din ce in ce mai mare de teologi.

Doamne ajuta.
Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos, spre a face voia LUI si nu pe a noastra.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 01.12.2012 at 17:05:57.
Reply With Quote