Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Cred că nu ești suficient de atent la mesajele mele. Eu n-am spus nici că Părintele le spuna ortodocșilor că pot să practice yoga, nici că yoga i-ar duce la Hristos, fără de Care nu este mântuire. Am spus doar că acorda o relativă însemnătate și căutărilor spirituale din alte religii sau culturi, socotindu-le rămășițe ale revelației primordiale, conform Dogmaticii ortodoxe, după cum am arătat în răspunsul dat lui Miha-Anca.
|
Nici eu nu am spus ca tu ai fi zis asa ceva, ci ca am citit eu mai demult. In legatura cu alte religii, nu tot ce e in alte religii e neadevarat, pentru ca nu are cum. Problema e ca nu are nicio importanta, daca ne gandim si cultele neoprotestante au multe lucruri comune din invatatura ortodoxa, mai au ceva si musulmanii, si evreii. Oricine cauta adevarul cu adevarat e luminat de Domnul sa il si gaseasca, cum s-a intamplat cu Sf. Cornelie Sutasul. Evident, nu-l va gasi in religia lui, ci va afla de Hristos si de Biserica. Despre alte religii scrie in Sfanta Scriptura ca toti zeii neamurilor sunt idoli.