Subiect: O mica intrebare
View Single Post
Vechi 31.10.2007, 16:52:23
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

depinde ce post vrei sa tii.Postul corect e sa nu maninci nimic pina la ora 15P.M. ,iar pt cei bolnavi maninca 3 mese de post pe zi .Ziua de post incepe de azi de la apusul soarelui pina poimiine la rasaritul soarelui,adica pt ziua de vineri CORECT nu se mai maninca dupa ce apune soarele joi seara SI PINA SIMBATA DIMINEATA DUPA CE RASARE SOARELE.ASTA E POSTUL CORECT .Dc nu maninci nimic si nici nu bei se chiama post negru.Asta e mai greu de tinut pt inceput.in rest in acest rastimp se pot consuma alimente de post o data in zi ,dupa ora 15,sau de 2 ori sau de 3 ori cei bolnavi.Are GH. BABUT O CARTE LA ED. pelerinul roman Intitulata POSTUL ORTODOX SI MINCARURILE DE POST. asa se tine postul corect de catre inaintasii nostri si eu nu inteleg de preotii de azi ,multi spun altfel luindu-se dupa orele calendaristice ,cind de fapt ziua in vechime era socotita dUpa apusul si rasaritul soarelui. Cred ca gresesc preotii care nu sfatuiesc ca cei din vechime ,dar nu eu sint cu judecarea lor,Doamne fereste.
Reply With Quote