Subiect: Religia pe Marte
View Single Post
Vechi 28.11.2012, 19:25:16
LgMihail's Avatar
LgMihail LgMihail is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.11.2012
Religia: Ortodox
Question

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Ai postat un articol preluat de pe blogul tau personal, (acela cu relativizarea Ortodoxiei) si acolo scria ca ai avea 17 ani. Varsta oricum e irelavanta, desi explica unele lucruri, ti-am spus ca iti iert impertinenta. Dumnezeu sa te lumineze si sa te faca vrednic de chemarea Sa.
Acum va pot ajuta si cu argumenterea celeilalte afirmatii, legate de trairea mea ortodoxa:

Sa inteleg ca mi-ati lecturat blogul si ati concluzionat asta in urma celor citite acolo, nu? Da, acum inteleg.... toate se leaga de-odata...

De asemenea va ajut cu argumentarea afirmatiei: "varsta oricum e irelevanta", la care subscriu nu numai eu, ci Proloagele si Sinaxarele.

Sfantul Vasile Carpatinul pleaca din Rusia la 15 ani, iar la 16 ani ajunge pustnic in Carpati unde face manastire.

Sfanta Ecaterina avea 18 ani cand predica inaintea acelei multimi de zeci de filosofi si intelepti si convertea dintre ei multime mare.

Totusi nu pot explica felul in care va eschivati si va feriti de argumente si raspunsuri, dar totusi aveti dorinta de a pune intrebari si de a astepta cantarind (aparent) cele pe care vi le scriu ceilalti utilizatori. Sa fie oare o smerenie imbinata cu dorinta de cunoastere?

Iertati, dar sunteti straina de orice se petrece pe aici. Apreciez articolele de la "Intre teologie si cultura populara" si orice scrieti util si argumentat. Totusi, in calitate de membru si participant la polemica, imi declar nemultumirea cu privire la pregatirea fratiei voastre in cele pe care le-am discutat impreuna. Explicati-va singura cele ce va privesc.
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif)
Reply With Quote