Citat:
În prealabil postat de ioanna
Din punctul meu de vedere traiesti Ortodoxia cu o suficienta oarba, asa cum din punctul tau de vedere Dragos este orb sau eu sunt dispretuitoare. Te-ai aprins inutil. Iti iert iesirea, o pun pe seama varstei.
|
Dovada incontestabila de care vorbeam: nu ai fost apta sa argumentezi ceea ce ai afirmat. Aveai doua aspecte:
1. Specula cu privire la varsta mea (informatii personale, incerte si irelevante).
2. Consideratiile tale proprii cu privire la trairea mea duhovniceasca a Ortodoxiei.
Te-as putea ierta pentru prima, pentru ca Hristos mi-o cere. Si te-as putea intelege pentru a doua, punand-o pe seama rationalismului apusean care ti-a posedat mintea (tie si celorlalti ca tine). Fara sa fi apta sa caracterizeezi "trairea ortodoxiei cu o suficienta oarba" (pentru ca poate ajungi sa incadrezi si pe vreun Sfant la caracterizarea ta) si fara sa poti raspunde unei intrebari sau argumenta o opinie, iti permiti - in acelasi duh - sa ti polemici de pe pozitia unei ortodoxe care se vrea a fi "luminata".
Dumnezeu sa te ierte. Nu te obosi sa-ti frangi degetele in taste. Problema va ramane cu tine si mai departe. Nu eu sunt cel care am de suferit, ci tu.