View Single Post
Vechi 27.11.2012, 11:49:34
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de STEPHAN Vezi mesajul
Plecând de la această constatare a înțelepciunii populare, citată de p. Teofil Părăian, aș vrea să aflu ce părere aveți despre efectele faptelor omului asupra persoanei sale. Nu am citit prea mult pe această temă ( aș fi interesat să o fac dacă mi-ați sugera ceva ),dar am observat că există o legătură între ceea ce facem și ceea ce suntem, sau devenim ... Bunăoară, ca să fiu mai concret, desfrânarea atrage după sine, obrăznicia, nerușinarea ... Și probabil că s-ar mai putea aduce și alte exemple ...
Acest adevar ne este descoperit inca din primele pagini ale Vechiului Testament, atunci cand Dumnezeu nu a cautat spre jertfa adusa de Cain.

Scriptura ne spune ca " ... s-a intristat Cain tare si fata lui era posomorata. Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: Pentru ce te-ai intristat si pentru ce s-a posomorat fata ta? Cand faci bine, oare nu-ti este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!"

Domnul a vrut sa-l atentioneze ca urmeaza sa savarseasca un pacat grav. Insa Cain nu a luat aminte si l-a ucis pe fratele sau.
Reply With Quote