Citat:
În prealabil postat de Raoul
De ce as avea pretentii pt. cateva secunde de "gust"? Tot in burta ajunge... Eu mananc ca sa nu mor, sa pot sa traiesc, sa intretin functiile vitale. Dealtfe pt. asta ne trebuie, nu sa stau cu orele in bucatarie, sa fac o mancare aratoasa, sa aiba nu stiu cate prostii prin ea etc.
Pentru sistemul digestiv beau Kamboucha.
Exagerezi. Sunt atatea plante otravitoare...
Asa, teoretic, toate sunt bune. Dar in realitate... e alta poveste. Oricum morcovul e ok, mi-am cumparat si eu azi cativa :)
Totusi, de tipul ala suspect de cancer la plamani, care s-a vindecat cu ardei iuti... Pai nu si-a distrus stomacul? Ce treaba mai avea mancarea din intestine cu plamanii?
Tot carnea ramane baza. Si alptele, ouale...
|
Pai exista o logica intre aportul de oxigen in celule,care este asigurat de circulatia sangvina si vindecarea tesuturilor.Si invers,o proasta circulatie va incetini oxigenarea si va imbolnavi niste tesuturi.
Ceea ce realizeaza ardeiul iute este accelerarea circulatiei,obtinandu-se cu asta oxigenarea si hranirea celulelor.
Pt persoane care nu fac miscare sau cu predispozitie genetica a proastei circulatii,alimentele vasodilatatoare sunt o solutie.
Apoi nu stiu daca respectivul a avut cancer sau o alta afectiune.
Alimentele iuti nu sunt contraindicate decat persoanelor care au un ulcer sau o gastrita activa.
Eu mananc foarte mult ardei iute si nu am dureri sau reflux de acid gastric.
Aveam reflux cand consumam carne sau prajeli.
Practic mananc ardei iuti cu paine si nu am nimic,ba parca ma simt mai bine cu stomacul decat inainte cand aveam tot felul de probleme.
Deci...