Citat:
În prealabil postat de Raoul
Cine ma rog este acela? Cum se pocaieste fara Sf. Spovedanie??
|
Cand bietul crestin incepe sa verse lacrimi, mai intai de ciuda pentru ca nu poate sa-si lepede viciile, apoi pentru ca isi pricepe limitele nascute dintr-o viziune carnala asupra vietii, apoi pentru ca incepe sa observe suferinta aproapelui si asista neputincios ca si cum nu ar sti sa inoate pentru a salva pe cinva de la inec.
Si dupa mai multe zile de lacrimi, incepe sa inteleaga intr-o maniera a sentimentului (nu doar cerebral) ca mai exista Cineva. Iar daca la inceput Ii cunostea doar numele, de acum, incepe sa-L cunoasca in mod real. Este o mare diferenta in a sti numele lui Hristos si a-L cunoaste pe Hristos, tot asa cum este o diferenta intre a-I sfinti Numele lui Hristos, si a avea contact cu sfintenia Lui.
Marcu III:
31. Și au venit mama Lui și frații Lui și, stând afară, au trimis la El ca să-L cheme.
32. Iar mulțimea ședea împrejurul Lui. Și I-au zis unii: Iată mama Ta și frații Tăi și surorile Tale sunt afară. Te caută.
33. Și, răspunzând lor, le-a zis: Cine este mama Mea și frații Mei?
34. Și privind pe cei ce ședeau în jurul Lui, a zis: Iată mama Mea și frații Mei.
35. Că oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele Meu și sora Mea și mama Mea.