View Single Post
Vechi 25.11.2012, 19:41:05
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
E greu de definit un om credincios. Oare lui i-ar conveni sa fie considerat vastfel? Nu ar considera-o o lauda nejustificata ? Si cum sa ii definim?
Prin invataurile care ei ni le spun ,propui tu . Un criteriu bun
Dar eu nu am intalnit inca un astfel de om in viata de zi cu zi,chiar si preot de ar fi.Poate doar asa,sa aminteasca din cand in cand cate ceva.
Atunci? Ca stim ca ei merg la slujba sau ca tin post? Dar cu ce ne ajuta pe noi , mantuirea lor ?
Singurul criteriu care mai ramine , sunt faptele,care prin acestea sa se vada credinta.
Faptele acestora ne afecteaza direct, ne inalta sau ne coboara,ne aduc multumire sau mahnire.
Oamnei despre care stim ca sunt credinciosi,si sunt si atenti la modul de comportare cu ceilalti ,si au pt fiecare ceva de daruit,am intalnit
Acesti oameni sunt ca niste faclii ,care ii bucura pe ceilalti,.Credinta lor se vede din caracterul lor, si nu din numarul de slujbe la care au participat. Ei aduc bucurie tuturor ,si sunt o binecuvantare pt toti.
Slavit fie Dumnezeu, ca a insemnat cu uleiul bucuriei,si a trimis in lume,printre noi,astfel de oameni.
Dar si cei considerati necredinciosi,despre care nu avem date ca ar fi credinciosi(desi poate ei sunt,cine stie) dar se comporta in acelasi fel cald,si plin de atentie pt fiecare ,si acestia ne aduc la fel de aproape de Dumnezeu.
Credinta se masoara prin fapte ,iar pt a ajunge la fapte ,trebuie credinta.
Eu sunt un pic mai practica :) Am incercat pe cat posibil sa imi gasesc prieteni credinciosi,dar am si avut ocazia, asa ca nu m-am straduit foarte mult.
Cum definim un credincios? Pentru mine a participa macar la Liturghia de duminica, a tine post, a te impartasi regulat si a avea o conceptie de viata crestina (vorba Parintelui Arsenie Boca) - sunt suficiente criterii. Si am descoperit cata bucurie au acesti oameni, incat de multe ori ma minunez. Cred ca conteaza foarte mult numarul de slujbe la care participa cineva; imposibil sa nu te schimbe Tainele Bisericii.
Si invers, daca vad ca un om e inversunat impotriva credintei, a preotilor, a Bisericii, nu ma voi apropia de el, pentru ca nu pot, nu vorbim aceeasi limba.
Putem, desigur sa discutam si sa zicem ca de fapt credincios e numai sfantul etc. Dar si noi, care tinem de Biserica, suntem credinciosi in oarecare masura, pentru ca altfel nu ne-ar duce inima intr-acolo.
Reply With Quote