View Single Post
Vechi 25.11.2012, 18:32:50
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Din moment ce ai fost botezat ortodox cand erai mic, eu consider ca tot zbuciumul tau sufletesc si cautarile tale se datoreaza botezului tau ortodox si nu celui baptist.
Deci nu este nici un zbucium sufletesc ce m-a pus sa pun intrebarile pe acest forum, si nici a botezului, ci a pozitiei BOR ca sa ne stim toate optiunile. Iti respect credinta ca asta o face, dar nu e in dorinta de a deveni nici unuia dintre mine si sotia mea de a deveni altceva.
Citat:
Bine, dar asta e din cauza neputintei oamenilor, pacatele noastre ni le stim. Dar daca ne-ai judecat pe noi inseamna ca si tu pacatuiesti intr-un exact acelasi mod.
Cred ca asa cum ti-ai dat seama, nu judec nici ortodocsii, si cred ca foarte multi ortodocsi sunt crestini. Cred in aceeasi masura dintre ei sunt multi crestini de foarte buna calitate, intre care intra sotia mea sau dumneavoastra.
Pe de alta parte, fara a judeca, nu pot sa nu remarc ca anumte afirmatii sunt false si trebuie cateodata ca multi dintre cei ce le fac trebuie sa le corecteze, cel putin in masura in care considera despre ei insisi ca sunt in Adevar. De exemplu: am discutat - si am pus premiza ca sa nu fiu numit sectant, ca nu se potriveste numele - si cineva a continuat sa zica ca inca sunt. Indiferent de pozitia BOR, unii trebuie sa creasca in cunoastere si chiar sa foloseasca partile din Scriptura cu folos, de genul "sa vorbeasca cu grecul greaca, si cu evreul evreeasca".

Citat:
Moda vremurilor - care, din nefericire devine tot mai pacatoasa - nu poate sa schimbe invatatura BO stabilita inca din primele veacuri crestine, pentru ca Biserica a fost zidita de Insusi Hristos prin scump Sangele Sau. Crezi ca poate o minciuna sa o strice?
Fara a discuta ortodoxia ca enoriasi, ortodoxia cu siguranta s-a schimbat in ultimele 1500 de ani. Tocmai s-a discutat problema calendarului, a sclaviei, faptul ca azi putem citi Scriptura (sau unii ortodocsi o pot face), stilul Bizantin, cum ortodocsii isi fac cruce si simbolul crucii in crestinatate. Cei mai multi istorici considera ca iconclasmul in ortodoxie a fost datorita influentei Islamului. Crezi ca de la aparitia teoriei evolutiei ortodoxia nu s-a schimbat deloc?
Iti recomand aici: http://orthodoxwiki.org/Evolution
Citat:
In general Orthodox responses can be grouped into two large categories, which we might label Compatibilism and Incompatibilism.

Last edited by Ciprian Mustiata; 25.11.2012 at 19:06:39.
Reply With Quote