View Single Post
  #3  
Vechi 25.11.2012, 13:35:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mulțumesc pentru rețetă. Sare deloc, degeaba ai subliniat fără iod, că tot nocivă e...în sfârșit fiecare cu alegerea lui. Săruri sunt destule în legume, în rădăcinoase...nu mai avem nevoie de supliment de sare.
Sarea e bună dacă e de mină și nu e separată de mineralele originale cu care e în legătură. Chiar ieri am cumpărat sare de Praid cu 10 lei / 2kg, care e 100% naturală.

Ai auzit de vorba aia, că sfinții sînt sarea lumii? Sarea nu e rea dacă nu depășește 1 gram la litru de sînge pe zi, deci un om are voie să mănînce cel mult o linguriță rasă de sare într-o zi.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Borș îți recomand să ți-l prepari tu...îți dau rețeta dacă vrei.
Am umplut o dată borș din huști aduse de cineva. E banal de simplu, doar că acum nu mai am cu ce să-l încep. Oricum, pune rețeta s-o vadă toată lumea.

Ai mai jos rețeta de borș cu fasole:

Ingrediente (pentru 10 litri de bors):

- 1 kg de fasole
- 4-5 cepe mari
- 4-5 morcovi
- 2-3 radacini de patrunjel
- 1 capatana de telina
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de frunze de patrunjel
- frunzele de telina, daca exista
- 250 de grame de taitei din faina de grau integral
- 2 rosii
- 3 ardei sau gogosari
- 1-1,5 litri de bors
- cimbru
- sare

- Fasolea se inmoaie in apa timp de 24 de ore, apoi se pune la fiert pentru aproximativ doua ore. Cand este aproape fiarta se schimba apa si se mai lasa la fiert inca aproximativ o ora, cu o cantitate de apa potrivita. (Se gusta periodic.)
- Separat, ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel si de telina se curata de coaja, se taie marunt sau se dau pe razatoare si se fierb inabusit, cu foarte putina apa.
- Se paseaza impreuna (la blender, de exemplu) rosiile si ardeii/gogosarii - daca nu e sezon, se foloseste bulion de casa sau rosii pasate din magazin, dar sa nu contina decat rosii si sare.
- Se fierb taiteii (integrali) in putina apa, dupa timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 4-5 minute).
- Se toaca marunt mararul si frunzele de telina si de patrunjel.
- Cand fasolea este fiarta se adauga peste ea fiertura de morcov, ceapa, patrunjel si telina, precum si borsul incalzit putin in prealabil (nu fiert).
- Se opreste focul si se adauga sosul de rosii, taiteii si verdeata, precum si cimbru si sare dupa gust.
- Se mananca impreuna cu mamaliga. Pofta buna!
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote