View Single Post
Vechi 24.11.2012, 23:53:01
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Perfect, am fost botezat (cand am fost mic) ortodox, deci sunt ortodox?
In cazul in care ai fost botezat ortodox - si nu numai botezat, ci si miruns si cuminecat -, gasesti aici randuiala reprimirii tale in Biserica Ortodoxa:
http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...lor-96810.html

Citat:
Iar a numi un sacrificiu si ca raman in continuare baptist, discutia trebuie pentru balanta sa fie pusa in ambele directii (adica sotia poate sa se boteze baptista si sa ramana in continuare ortodoxa, nu ti se pare la fel?
Eh, daca ai ajuns sa-ti pui o astfel de intrebare... E ca dupa caderea in pacat a lui Adam care se justifica: "Femeia pe care Tu mi-ai dat-o..." Nu mi se pare bine pusa problema.
In particular fie spus si dogmatic-ortodox, botezul neoprotestant nu e nimic si, ca urmare nu are efecte: o recunoasteti chiar voi cand il decadeti din Taina sfanta intr-un simplu simbol. De aceea, la voi botezul nu este impediment la casatorie pentru ca l-ati degradat. In schimb, BO i-a mentinut statutul de Taina si a ramas impediment la casatorie.
Din moment ce ai fost botezat ortodox cand erai mic, eu consider ca tot zbuciumul tau sufletesc si cautarile tale se datoreaza botezului tau ortodox si nu celui baptist.

Citat:
Mai ales ca botezul baptist e prin scufundare si intrebarea ce ti se pune la botez e in a oferi o marturie de credinta, nu de a fi "membru al bisericii Baptiste pana la sfarsitul vietii", nu-i asa?).
A accepta Taina Cununiei poate fi facuta sub ideea de casatorie si de respect. Nu cred ca inseamna ca trebuie sa accept toate traditiile.
"casatorie si respect" Toate Tainele Bisericii sunt administrate din iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, nu doar din respect. Acceptand cununia religioasa va trebui sa te spovedesti si, daca primesti binecuvantare, sa te si impartasesti. Cam asa e traditia si Slava Domnului ca e asa! Credinciosul sincer ce se impartaseste de o Sf.Taina va simti un dor si dupa celelalte Taine. Impartasirea cu o Sf.Taina readuce mereu vie in inima omului si impartasirea cu celelalte Taine: Spovedania e actualizarea Botezului, Impartasania e, de aesemenea o actualizare a Botezului, dar si a Mirungerii si Cununiei s.a.m.d.

Citat:
Ortodocsii botezati si credinciosi nu accepta si respecta toate traditiile (spune-mi cate familii le vezi cu 6-10 copii azi), deci cu atat mai putin mi se pare din partea mea ca aceasta cerinta in timpurile astea e atat de necesara.
Bine, dar asta e din cauza neputintei oamenilor, pacatele noastre ni le stim. Dar daca ne-ai judecat pe noi inseamna ca si tu pacatuiesti intr-un exact acelasi mod.
Moda vremurilor - care, din nefericire devine tot mai pacatoasa - nu poate sa schimbe invatatura BO stabilita inca din primele veacuri crestine, pentru ca Biserica a fost zidita de Insusi Hristos prin scump Sangele Sau. Crezi ca poate o minciuna sa o strice?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote