Citat:
În prealabil postat de catalin2
Iustin, am mai discutat si data trecuta despre asta, afirmatia e valabila doar in sens figurat, altfel tine de panteismul oriental (preluat de new-age), unde toate lucrurile au in ele si divinitatea. Dar daca te referi la insusiri sadite in noi la creatie e adevarat, in sens figurat. In rest primesc pe Hristos cei credinciosi doar cand se impartasesc, prin Botez, Mirungere si celelalte Sfinte Taine primesc numai harul.
|
Eu ma refeream la faptul ca Dumnezeu incepe prin a fi cautat in afara noastra,si sfarseste prin a fi gasit in noi.
E adevarat ca pe deplin Dumnezeu e gasit asa cum zici tu. Dar eu vorbeamde o experienta personala,adresata unui om caruia credeam eu ca ii poate ajuta .
Adica si eu am plecat de la ratiune ,si am constatat ca Dumnezeu se manifesta cu putere chiar in sentimentele mele,si imi arata noi valori ,de care nu stiam.
Practic am gasit un alt eu .
Eu zic ca e bine sa ii vorbesti omului pe limba lui ,sa incerci sa il intelegi .
Esti plin de intelepciune catalin,dar fii mai aproape de oameni.
Ca ce trebuie sa facem stim toti ,dar nu toti putem . Si cautam intelegere si ajutor,si nu predici sterile