View Single Post
Vechi 20.11.2012, 14:55:04
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
-in pregatirile misionare fac simulari (de exemplu ies doi martori in fata adunarii, unul face pe necredinciosul celalalt pe misionarul iar misionarul trebuie sa arate metode de a convinge necredinciosul si de a raspunde la contraargumentele lui)
-isi fac mereu upgrade la in privinta misionariatului in sensul ca dupa experiente neplacute pe teren, la intalnirele de la Sala Regatului dezbat problemele aparute si incearca o noua abordare (in acelas stil ... doi cate doi pe strada dar folosind alte argumente)
Acest tip de exercitiu se intalneste frecvent la cursurile de negociere/vanzari/ marketing, poate si in alte domenii. Mi se confirma inca o data banuiala pe care o aveam ca politica de expansiune a unor secte este similara cu politica de expansiune a multinationalelor.

Citat:
-sunt in tema cu specificul credintelor locale si te abordeaza in privinta lor... pe tineri cu carti pentru adolescenti, pe cei mai in varsta cu carti despre moarte si starea sufletului dupa moarte etc
Ceea ce mai promit martorii si adventistii (cel putin asa mi s-a intamplat mie) este ca aderarea la credinta lor te duce automat la o stare de bucurie si vei scapa si de probleme.
Citat:
In discutiile cu ei ii poti deruta usor cu conditia sa fii foarte inteligent si sa le cunosti bine doctrina. Da nu le cunosti doctrina, evita sa ai a face cu ea... Daca te roade curiozitatea, atunci cunoasteti bine doctrina religiei tale si studiaz-o cea a martorilor lui yehova in paralel cu doctrina altei secte pentru a preveni indoctrinarea. Ei au anumite tipare de gandire si daca ii pui in dificultate, din oameni inteligenti ii vezi cum se transforma in idioti si ai senzatia ca nu mai vorbesc cu tine ci singuri!
Ii mai poti deruta si fiind mai incapatanat decat ei. Eram in tren cu niste colegi si s-a intamplat ca s-a asezat langa noi o astfel de persoana. Doar eu m-am cam ambalat si am discutat cu el, ceilalti colegi doar ascultau. Argumentele acelei persoane se loveau de incapatanarea mea de a-mi schimba convingerile, chiar daca nu aveam argumente legate de Sfanta Scriptura sau de doctrina lor. Exact asta a fost si senzatia mea la finalul discutiei: ca omul vorbea cu el insusi, si parca-si facea o recapitulare, sa constate unde a gresit. Iar unul din colegi, care a ascultat doar atent, mi-a spus ca baiatul acela a ajuns sa-si dezvaluie strategia primita de la superiorii lui, ceea ce se presupune ca n-ar fi trebuit sa faca.
Reply With Quote