Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
doctorita îi spusese tatei: să mănânce măcar un galbenus de ou sau o bucățică de brânză la 2-3 zile.
dar dacă transformi postul in dogmă situată deasupra tuturor evidentelor medicale ...
|
Esti sigur ca ai boala asta.
Uite, eu am dat o cautare de 15min pe Internet si nu am gasit nimic care sa sugereze ca acel galbenus de ou si bucatica de branza sunt indispensabile.
Tu de atat timp, nu te-ai obosit sa te informezi despre asta, cum stau de fapt lucrurile?
Sau mizezi pe naivitatea, credulitatea, ignoranta si comoditatea bunilor crestini pentru a le vinde gogosi?
In cazul formei usoare, tratamentul consta in administararea de acid folic care poate fi luat ca supliment.
Iar
surse de acid folic sunt:
Citat:
Anumite mâncăruri conțin cantități mari de acid folic:
zarzavaturi cu frunze: spanac, salată, asparagus, ridichi
legume proaspete sau seci, precum fasolea, mazărea, lintea, broccoli
cereale sau produse din cereale (pâine, făină, cereale de mic dejun)
gălbenușul ouălelor
drojdia
semințele de floarea soarelui
rinichii și ficatul
Cantități moderate sunt conținute în anumite fructe sau sucuri de fructe din:
Alune, portocale, banane
|
Cred ca se vede ca majoritatea surselor sunt
vegetariene, adica de
post.
Nimic despre branza.
Citat:
problema a apărut când tata s-a dus să ia rezultatele unui set de analize, care nu au ieșit foarte bine. la momentul acela avea vreo 12 ai, nu era chiar mică.
doctorita și-a dat seama că este vorba de alimentație și l-a întrebat ce mănâncă sora mea.
iar tata i-a spus fă ține post. era postul paștelui.
reacția doctoritei?
aproape că a făcut criză. i-a făcut părinți inconștienti, etc.
a fost un adevărat scandal acasă.
|
Sau poate lucrurile au decurs altfel.
Tatal - ateu, s-a plans de posturile sotiei/copilului, doctorita si ea ateea i-a tinut isonul.
Sau, a inventat singur "scandalul".
Citat:
sora mea a ținut posturile in continuare, spre disperarea tatei, dar cu deplina satisfacție a mamei, care credea că dacă ții o porunca divină, nu are cum să i se întâmple ceva rău.
întrebare: trebuia sora mea să țină post?
|
Pai ia sa vedem..i s-a intamplat ceva rau pana la urma?
Daca da, numai din cauza doctoritei care nu i-a spus nimic despre acidul folic, nici nu i l-a prescris ca supliment si nici nu i-a dat o lista completa cu sursele.
Doctorul nostru, stapanul nostru - pana unde poate merge idolatria si care sunt rezultatele.