View Single Post
Vechi 18.11.2012, 19:15:17
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred ca exista o reteta stricta: Cum sa-ti pastrezi fecioria inainte de nunta. In mare pot spune urmatoarele, pentru fete:

- Ganditi-va intai bine, care este motivul adevarat pentru care va doriti acest lucru. Este credinta? Este moralitatea? Este un principiu strict personal? Este frica fata de parinti? Este visul de a avea o experienta a nuntii mai speciala, o noaptea a nuntii diferita fata de toate celelalte fete? Este frica de a nu fi dezvirginata si parasita? Este teama ca daca vei fi parasita de primul barbat, viitorul sot iti va reprosa ca n-ai fost virgina? Este teama ca ceilalti vor afla si te vor defaima? Este teama, pur si simplu, de sex, de actul sexual in sine? Este o motivatie a faptului ca niciun barbat nu te-a curtat si preferi a spune ca vrei sa fi virgina pana la nunta, decat sa accepti ca nu ai avut nicio interactiune de prietenie cu vreun barbat? Este dorinta de a fi apreciata de barbati mai mult decat alte femei? Este teama ca nu ai alta calitate pentru care sa fi curtata de barbati pentru casatorie? Dupa ce determinati motivul principal, va va fi mult usor. Sunt multe fete, care sub umbrela moralei crestine, ascund de fapt total alte principii pentru care isi pastreaza virginitatea si de multe ori reprezinta o problema serioasa pe care nu vor s-o ia in calcul.
- Dupa gasirea motivatiei si intarirea principiilor crestine, cu precadere, trebuie sa va propuneti, clar si irevocabil, ca absolut orice s-ar intampla, pe oricine ati cunoaste si de oricine v-ati indragosti, nu veti ceda sub nicio forma.
- Dupa gasirea perechii potrivite si legarea unei relatii de prieteni, explicati exact motivele pentru care doriti sa ramaneti virgina pana la casatorie. Fiti amabile, discutati cu calm, nu faceti reprosuri. Daca veti stii sa argumentati ideea, cu siguranta, mesajul va putea fi inteles si poate chiar si respectat. In felul acesta, veti vedea exact si ce intentii are acel barbat cu voi: Daca vrea o relatie pasagera sau ceva pe termen lung.
- Barbatii, fie ei virgini sau nu, se gandesc mai mult si mai des la sex decat femeile. Fiti deschise si explicati ca e doar o chestiune de principiu. Daca vi se pune problema "Si daca nu ne potrivim in pat?", nu va alarmati si incercati sa le spuneti ca sexul nu e doar un act mecanic. Prin comunicare, intelegere si rabdare, lucrurile vor ajunge sa mearga cum trebuie. Ar fi bine sa ajungeti impreuna si la un duhovnic, care sa-i explice si lui de ce e bine sa respecte decizia ta.
- Evitati cadrul intim. Sunt foarte multe femei care desi una spun, alta fac. In ciuda faptului ca se lauda cu dorinta de a ramane virgine, obisnuiesc sa faca vizite la domiciliu, programeaza excursii la mare/munte pe mai multe zile, accepta diverse provocari oarecum erotice. Ca sa ma fac inteleasa, un film se poate vedea si la cinema, nu numai acasa la tine sau la el. Barbatii percep astfel de invitatii sau acceptarea lor, ca pe o intelegere tacita ca pot incerca mai mult. Daca chiar vrei sa-ti faci clara opinia, evita intimitatea de acest gen. Am auzit multe fete suparate, pe faptul ca s-au dus la mare cu iubitii lor, au dormit in aceeasi camera, acelasi pat si s-au simtit ofensate ca au inceput sa le atinga. Lucrurile acestea nu se intampla daca nu accepti un cadru propice.
- Evitati discutiile cu subiecte erotice. Daca chiar vrei sa fi pura, pai fii pana la capat si pastreaza-ti si castitatea morala.
- Daca ai 18 ani si te-ai gandit sa te mariti pe la 25 cu prietenul actual, uita de aceasta relatie. Vrei sa te mariti virgina? Atunci asuma-ti clar responsabilitatea de a te marita cu barbatul caruia ii tii teorie pe aceasta tema in urmatorul an. Nu cred ca exista prea multi barbati carora sa le spui: "Stii, eu vreau sa ma marit virgina.....peste vreo 7 ani" si sa te si astepte atata.
- Si mai ales, in niciun caz, dar in niciun caz.....Nu acceptati, nu initiati, nu provocati alte activitati substituente sexului. Virginitatea ta n-are absolut nicio valoare, daca faci alte practici, pentru a suplini lipsa sexului.
Cam astea ar fi, din punctul meu de vedere. Am expus exact cazul cand pierderea virginitatii devine o tentatie. Repet, virginitatea nu este o virtute, daca n-ai interactionat cu niciun barbat vreodata, nu te-a curtat nimeni, nu te-ai apropiat de nimeni vreodata. Toate ne nastem virgine, nu e un privilegiu. In momentul cand esti pusa in situatia de a alege, atunci pastrarea ei o face cu adevarat virtute.

Last edited by Andra_07; 18.11.2012 at 19:19:17.
Reply With Quote