View Single Post
Vechi 18.11.2012, 09:24:25
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Terminati cu ideile gen detoxifiere, echilibru, curatare a organismului etc. In post ne otravim cel mai rau, mancam toate chimicalele! Margarina e otrava curata (ca deh, unt nu putem), pateul vegetal iarasi, numai E-uri si chimicale (ca nu merge unul de ficat, pasare, porc etc.), dulciurile de post sunt doar niste napolitane ordinare si bomboane nu mai stiu de care, la care se mai adauga mult "iubitul" suc de "fructe", care nu pot fi altceva decat otravuri pentru organism! Iertati-ma, dar eu in post mai rau ma intoxic decat sa imi curat organismul. Asa, in zile normale, mananc ceva carne, un ou, branza, lapte, un iaurt etc. Deci lucruri naturale, sanatoase. Acum in post o dau pe pateu vegetal, margarina, napolitane ordinare de "post", ceaiuri si fructe. Toate astea te lesina, nu ai niciodata senzatia ca te-ai saturat, parca burta ti-e tot timpul goala
Raoul, ai dreptate că te intoxici dacă mănânci ce ai înșirat aici. Toate astea nu trebuie să le mănânci. Cum ți-a spus și Yasmina, se poate mânca sănătos. Pentru grăsimi: nuci, semințe de floarea soarelui (se găsesc decojite și ieftine), măsline și ulei de măsline; pentru proteine: banala fasole (nu-i greu să înveți s-o prepari), năut (dacă faci sport), linte cu orez. Apoi zacuscă (e destul de greu să găsești una bună în comerț; poate cea de Topoloveni, dare e tare scumpă), tot felul de fructe.
Pentru prânz, însă, dacă nu înveți să gătești, n-are cum să fie ușor; dar dacă gătești, sunt multe: ciorbe, ghiveciuri, mâncăruri cu ciuperci, ș.a.

Faptul că te simți rău la începutul postului ar putea fi tocmai semnul unui început de detoxifiere, o reacție la despărțirea de carne, așa cum sunt reacții și când te lași de fumat sau de băut.
Reply With Quote