Domnule, e simplu, ii doare pe totzi ca nu sunt biserica shi ca este doar o singura biserica sfanta, cea creshtin-ortodoxa, luptatoare de pe pamant shi biruitoare din cer, restul sunt cazute shi inshelatoare... dar oamenii de pretutindeni in loc sa mearga pe cale fireasca, normala, ca ingrijorat fiind pentru mintuirea ta, atunci ceri sa primeshti invatzatori, parintzi shi episcopi care sa-tzi intemeieze shi la tine unde vietzuieshti biserici creshtin-ortodoxe, shi cand suntetzi sufiecient de multzi shi putetzi sa va ceretzi autocefalia, atunci o primitzi shi va intemeiatzi in Duhul sfant credintza, dar oamenii in loc sa se lepede de sine, sa se lepede de rau shi de viatza lor, prefera sa foloseasca vechile biserici shi militeaza pentru unire, ca sa ramana fiecare la conducerea turmei sale... Asha nu se poate, fiindca e calea vicleana, e calea lipsita de adevar, shi de aia acest panecumenism shi sobornicie lumeasca nu are cum sa fie altceva decat erezie... shi cu totzii speram ca BOR sa reusheasca sa-i convinga, daca tot merge pe la intrunirile respectiva ca oamenii din alte partzi nu au lata cale... ca daca de exemplu eu ash fi catolic sau protestant sau pocait sectant sau botezator, atunci impreuna cu altzi credincioshi m-ash strange shi ash cere de la biserica creshtin ortodoxa sa ne trimita in prima faza un preot creshtin-ortodox, shi daca in zona respectiva am creshte incetul cu incetul prin curata vietzuire in Hristos, atunci la un moment dat, nu neaparat necesar, poate ca ne-am cere autocefalie... altfel este asha cum spunea parintele Arsenie Boca ca este caderea bisericii prin slujitorii lor... ca astea sunt intalnirile respective schimb de experientza intre slujitori ca shi cum ar fi devenit credintza o meserie... shi feiecare ishi spune shi ishi arat modul shi felul de slujire... poi nu este vorba de nicio meserie, credintza in Hristos este data de la Dumnezeu.....:) shi sigur ca sunt fericitzi cei a caror viatza demonstreaza acest lucru, in inima shi Duhul, bineintzeles nefariseic...
|