12.11.2012, 17:41:59
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 19.08.2011
Religia: Ortodox
|
|
Despre pământul sferic (globul pământesc)
Citat:
În prealabil postat de LgMihail
Personal nu sunt de acord cu pamantul plat.
Acum, despre pamantul plat: dintre cate stiam eu, FE society era de asemenea un fake, destul de bine finantat si foarte fantezist in ceea ce declara. Ideea unui pamant plat nu are NICI o legatura cu Scriptura sau cu vreun Sfant Parinte. De altfel, potrivit scrierilor Sfintilor Parinti, ideea unui pamant plat este aberanta. Sfantul Vasilie cel Mare tine sa precizeze faptul ca nu poate fi acuzat Moise ca nu a pomenit de sfericitatea Pamantului. Se vede clar credinta celor din vremea sa in sfericitatea Terrei, atata timp cat se pune problema unei acuze.
Credinta mea in geocentrism are baze patristice si scripturistice si tocmai aceste baze ma determina sa refuz ipoteza unui pamant plat, dupa cum am aratat mai sus. De altfel, pentru neputinta mintii mele am cautat sa analizez si stiintific problema. Si, precum am spus, s-a demonstrat ca geocentrismul este compatibil tuturor observatiilor. Deja alegerea intre cele doua, de aproape un secol, este o chestiune subiectiva.
In calitate de crestin eu o vad ca fiind obiectiva, argumente fiind atat la Sfintii Parinti cat si in Scripturi (izvoare pe care din start le-am considerat superioare "hristosilor mincinosi").
|
Uitați-vă de pildă și aici: http://www.scribd.com/doc/49043273/C...ul-este-sferic
|