Citat:
În prealabil postat de DragosP
Iar ai fost lăsat nesupravegheat? Nț, nț, nț...
|
Chiar crezi că m-a părăsit îngerașul cel alb? Eu să știi că nu cred în preupozițiile ironice cu care te amăgești dar se pare că și tu faci ca și curcile căci vă fură pe voi iluziile fericite ale pariurilor grase căci toți vreți acuma să vedeți prăpastia aia unde se termină pământul plat denivelat și rond în adâncurile apelor, ca să săriți în ea... sper că nu.
Dacă așa puneți problema atunci și eu însă vă rog să-mi arâtați mie unde e locul ăla în care stai cu picioarele pe pământ și cu capul în jos și ești atras în sus ca să nu cazi înspre cer, în jos, iar ca să ajungi acolo să trebuiască să treci printr-o zonă în care ești atras lateral. Nu că e faină zona de imponderabilitate și apoi atracția universală. N-a fost demonstrată de nimic, iar 'gravitația' nu e altceva decât că sub soare, de la un anumit nivel apele curg și cad pe pământ. Și cum tot conține apă, și piatra și focul iată că toate se duc la fundul mării dacă pismuiesc sfințenia lui Dumnezeu.
Și doar v-am zis că nu ai cum să dai de marginile creației căci dacă ai da de ele atunci ele ar fi deja create și iar ai vrea să treci de ele ca să știi ce e dincolo și tot așa... la infinit. Însă micimea creației și finitatea o constați nu dând de margini ci din faptul că deși mergi pe deasupra a ceva plat denivelat, pământ și mări, ajungi de unde ai plecat, deci de aici rezultă că te afli în ceva finit și mic, voi însă ca să nu recunoașteți concluzia asta simplă și pentru că v-a mituit științificii la lăcomia imaginației și poftei de imensitate voi credeți că tot cerul este marginea pământului de jur împrejur și că creația e atât de vastă încât nu se va știi niciodată mărimea și imensitatea ei și firește, dacă nu se poate ști, e clar că se știe că așa e cum închipuie ei... căci voi iluziile lor și născoceala asta o credeți fără probleme.
Și când mă chinui ca să vă dezvăț de prostiile științificilor atunci începeți să faceți iar ca și curcile recomandând altora medicamente și supravegheri, când nu vedeți că vouă v-ar fi de mare folos ceea ce recomandați în speranța că vi se vor opri bâlbâielile și măcănelile și râsetele curcești.