În prealabil postat de zaharia_2009
Virginitatea , daca o ai , nu este nici o virtute , decit daca in plus te asemenei celor 5 fecioare intelepte , din pilda celor 10 fecioare , adica, daca sti sa lucrezi cu talantul care ti-a fost incredintat.
De asemenea , ea, virginitatea nu este nici o garantie pt. nimic in viitor, decit daca iarasi te asemeni fecioarelor intelepte .
Virginitatea simpla, nelucrata duhovniceste , cu intelepciune, nu reprezinta nici un atuu . Dar poate capata o mare insemnatate in momentul in care o irosesti, cind o pierzi sau incepi sa dispui de ea dupa propriul plac !
Daca ne-am pierde inima cu aceiasi indiferenta sau arbitrariu sau daca ne-am pierde un ochi la fel de indiferent (caci nejudecarea dreapta a situatiilor care duce la pierderea virginitatii se numesc indiferente) , cum ar fi ?
In ziua de astazi din ce in ce mai multi tineri nu mai pun pret pe virginitate . Bine , dar nici pe casatorie nu mai pun pret, nici pe fidelitate si nici pe multe alte . Dar rau este ca ei, cei mai multi dintre ei, nestiind si mai ales neinteresindu-i ca existenta virginitatii intru intelepciune este o mare valoare pt. om , o pot pierde sau ignora .
Ba, lucrurile sunt atit de intoarse pe dos incit virginitatea (cea fara de intelepciune) poate deveni chiar o jena, o rusine .
Dar adevarul este ca nici nu este un subiect de discutie lesnicios precum firmele la care lucram si banii pe care ii cistigam .
Dar sigur exista o circumstanta de discutie si interes dintre 2 tineri bine intentionati (cit mai crestini) cind virginitatea se pune in discutie .
Mi-aduc aminte de vorbele unor batrini , mai batrini decit timpul :
cinstea barbatului insurata este sotia virtuasa , iar cununa femeii maritate este barbatul integru !
Sa dea Dumnezeu ca cei mai multi dintre noi sa nutreasca la asemenea bogatie casnica chiar daca in antecedentele noastre mai pot exista si cite o umbra .
|