Citat:
În prealabil postat de bizantina
Dar nu va ganditi ca sunt crestini ortodocsi care nu au gustat, ca sa zic asa, pacatul?
chiar toti sunt pacatosi care au venit la pocainta ulterior ???
No, permiteti-mi sa nu fiu de acord cu ce spuneti, si nu asta e realitatea in ortodoxie !
|
No, nu fiti de acord ! Si ce, este vreo problema ?!
Dar asta nu insemneaza ca aveti si dreptate !
Mi-o spus mie apostolul Pavel, intr-o epistola, ca omul chiar de ar trai un ceas si tot nu ar fi fara de pacat !
Asa ca ori mai cititi , ori mai reflectati fiind atenta la predicile si evangheliile pe care le auziti in slujbele bisericilor !
Sigur, avem in Biserica Ortodoxa si cuviosi , si drepti si chair si sfinti dar acestia au ajuns asa decit numai si numai dupa ce s-au pocait , pt. ca pina la pocainta sincera functioneaza, cu absolut toti crestinii, ceea ce a spus Pavel apostolul: care nu curveste minte , se mindreste, birfeste/cleveteste, se lacomeste, se miniaza, nu iarta degraba si il prinde multe seri adormind cu multe miini si neiertari in suflet , nu face milostenie dupa puteri ...s.a.m.d !
Iar care nu se minie poate curveste , minte, nu iarta ... si tot asa astfel incit nu este nimeni, nimeni fara de pacat .
Va mirati de ceea ce scriu eu si nu credeti , adica aveti alte pareri, pt. ca nu credeti cu adevarat in Dumnezeu, profund, cu tarie multa !
Daca ati crede , ati si crede ca nu este om fara de pacat afara de unul singur : Hristos !
Daca ati ajuns in situatia in care sa va credeti sau sa credeti pe oricine deopotriva cu Hristos , nu este bine ! Asta conduce tot la necredinta !
Chiar daca v-ar supara parerea mea eu as fi bucuros totusi ca asa suparata cum va las sa si incepeti din seara aceasta sa cititi din ce in ce mai mult si mai bine si sa nu mai cadeti lesne in pacate usurele !
Este o parere, dvs. faceti cum credeti de cuviinta !
Pe mine ma gasiti aici pe forum mereu si va spun ca va astept de acum si pina in ultima zi a mea ca sa imi spuneti cind ati vazut primul om fara de pacat ! Cu toate ca ramin , la rindu-mi, surprins ca inca nu stiti din ce biserica face parte !
No, la buna vedere si auzire !