09.11.2012, 14:59:55
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Exista și interpretarea eronata a citatului din Romani, luat din context, "Păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia neavând lege, își sunt loruș lege, legea fiind înscrisă în inimile lor, … care ii și apără" (Romani 2, 14)
Sfântul Pavel nu spune că păgânii se vor mântui, pentru că au în ei legea conștiinței, sădită natural de Dumnezeu în toți oamenii, ca un receptor pentru a-L putea cunoaște pe Creator, ci afirma ca aceasta conștiința a diferențierii intre bine și rău ii judeca sau ii apără. Dar nu că s-ar mântui. Din contra, în contextul Epistolei către Romani, tocmai acest lucru se afirmă, cum că fără credința în Hristos, chiar dacă ești iudeu, sub lege, sau păgân, cu legea firii, nu te poți mântui fără a intra în comuniune cu Hristos.
|
Îi judecă sau îi apără... pentru ce? Dacă păgînii care nu au auzit de Hristos și nu au avut șansa de a deveni creștini merg cu toții în Iad, ce sens mai au cuvintele lui Pavel? Le va fi mai rău sau mai puțin rău în Iad, funcție de faptele dragostei sau cum, ca să înțeleg ce spui...
|