Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Argumente biblice:
VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor." Ceea ce lasă de înțeles că:
- fie Pămîntul e plat și aștrii se rotesc deasupra lui
- fie Pămîntul e un geoid static, iar soarele și luna împreună cu toate stelele și planetele se învîrt în jurul său după modelul prezentat pe http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html .
Nicidecum nu poate fi vorba despre ceea ce ne învață azi la școală.
NT:
"Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor."
Dacă ar fi vorba de o alegorie sau de o vedere "în duh", atunci nu ar mai fi fost nevoie ca Hristos Omul să privească TOATE împărățiile lumii de pe acel munte foarte înalt.
|
O tâlcuire a unui sfânt, găsim? Hai să nu ne dăm noi cu presupusul.
Citat:
Sfînta Tradiție:
Sfîntul Vasile cel Mare în Hexaimeron nu îndrăznește să se pronunțe în favoarea sau contra Pămîntului plat. El are o atitudine rezervată, probabil pentru a evita discuțiile în contradictoriu pe tema asta, nu știu de ce. Tot el subliniază faptul că vegetația a apărut înaintea creerii soarelui, conform Scripturii, ceea ce pentru știința de azi e un fapt ridicol, nu?
|
Vezi tu cum Sf Vasile cel Mare nu a îndrăznit să vorbească, oare noi suntem îndeptățiți să vorbim? Atenție eu nu am negat nimic, ci doar câteva "erori" de pilotaj"...
Citat:
|
Irelevant Florine. Se speculează teoria PP, folosind doar o mică parte din Pământ.Dar totuși o poză cu tot Pământul, de unde să reiese teoria PP, ai?