Ca o completare la mesajul meu de pe celalalt topic:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=790
"De fapt nu scrie ca s-a odihnit Creatorul, ci "iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." Eu inteleg aici ca a terminat creatia. Domnul poate crea si creaza probabil suflete tot timpul.
Dar lumea materiala a facut-o perfecta de la inceput. Noi cand facem ceva avem nevoie de timp, apoi mai corectam pe parcurs. Domnul e si Atotstiutor, stie dinainte ce se va intampla pana la sfarsit. Si poate crea doar ceva perfect, nu ceva cu imperfectiuni. "
Am gasit si talcuirea sf. Ioan Gura de Aur:
"Aici dumnezeiasca Scriptură spune că s-a odihnit Dumnezeu de lucrurile Sale; în Evanghelii Hristos zice: Tatăl meu până acum lucrează, și Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, că este contrazicere între cele spuse ? Să nu fie ! Nu este nici o contrazicere între cele scrise în dumnezeiasca Scriptură.
Când Scriptura ne spune aici că Dumnezeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne învață că Dumnezeu în ziua a șaptea a sfârșit de creat și de adus totul de la neființă la ființă; când Hristos ne spune că Tatăl meu până acum lucrează și Eu lucrez, ne arată continua Lui purtare de grijă; numește lucrare menținerea celor care au fost făcute, dăruirea dăinuirii lor și ocârmuirea lor în toată vremea. Dacă n-ar fi așa, cum ar dăinui universul acesta – toate cele văzute și neamul omenesc – de nu ar fi mâna cea de sus, care le ocârmuiește și le rânduiește ?” Privind minunea care se petrece zilnic în ceea ce ne-am obișnuit a numi "natură” – de pildă, creșterea deplină a unei plante, a unui animal ori chiar a omului, dintr-o sămânță minusculă – nu avem cum să nu vedem continua lucrare ziditoare a lui Dumnezeu. Dar nu este totuși același lucru cu Facerea din cele Șase Zile, întâia aducere în ființare a tuturor celor existente. Primul capitol din Cartea Facerii descrie această zidire unică și irepetabilă."