View Single Post
Vechi 07.11.2012, 20:56:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Păi ați arătat deja că nici regulile Bisericii dumneavoastră nu le respectați (vă citez: "Eu stabilesc dacă ascult").

Așa că nu încerc să vă impun nimic, ci doar să-i atenționez pe terții care citesc threadul că teoria cipurilor n-are nimic de-a face cu ortodoxia și că niciunde, nicăieri, Biserica Ortodoxă nu a spus ceva despre cipuri în sensul că ar avea legătură cu pecetea antihristului.

Dar ceea ce a spus Biserica Ortodoxă română, iar dumneavoastră nu respectați, este:

5. Vazand tulburarea provocata de opiniile confuze si contradictorii cu privire la noile pasapoarte biometrice, Sfantul Sinod indeamna clerul, monahii si credinciosii sa ramana statornici in credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului si al mortii, sa sporeasca in rugaciune si fapte bune, vietuind crestineste in familie, manastire si societate, fara a raspandi panica si ingrijorare prin preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apara de tot raul si ne va ajuta sa savarsim binele. BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE “. (subl. mea)
Vad ca esti insistent. Vrei doar sa ma contrazici sau vrei sa intelegi cum stau lucrurile?

Chiar nu vrei sa intelegi ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate."' si ca in nimic oficial nu vei vedea scris ca trebuie sa ne ferim de cipuri? Ar fi cazul sa te trezesti si tu dupa atata vorbaraie. Pai mai-marii nostri nu stiu cum sa ni le vare pe gat si ai vrea sa recunosca public ca sunt nocive? Sa nu uitam, totusi, ca au promovat asa cum au putut, iar demnitatile ierarhice nu se confunda cu sfintenia. Putin ierarhi au reusit sa ramana sfinti, caci puterea corupe. Chiar mari duhovnici ortodocsi care s-au ocupat de aceasta problema au recunoscut ca nu vor exista solutii pentru toata lumea si ca fiecare va raspunde personal de ceea ce face, asa cum scrie in Apocalipsa.

Oamenii cu viata sfanta au in istorie locul lor, caci prin ei vorbeste Insusi Dumnezeu. Credinciosii ortodocsi fac ascultare cu discernamant, pana la pacat, pana la erezie, nu orbeste. Nu inghit pe nemestecate tot ce li se ofera.

Daca ierarhul aluneca intr-o directie gresita, eu nu ma fac partas la alunecarea lui. Daca am argumente din Biblie si din scrierile unor parinti cu viata sfanta, atunci pot sa-i cer sa ia in calcul si pozitia mea, chiar daca el nu va recunoaste public ca am dreptate. Din pacate, cam asa stau lucrurile in zilele noastre.